Benzine yeni zam kapıda! 

Benzine yarın geceden itibaren geçerli olacak 48 ile 52 kuruşluk zam yapılması bekleniyor.

EKONOMİ 17.11.2021, 13:11
Benzine yeni zam kapıda! 

Benzine yarın geceden itibaren geçerli olacak 48 ile 52 kuruşluk zam yapılması bekleniyor. Döviz kurundaki hareketlilik akaryakıt sektörünü de etkiledi. Böylece dolar/TL kurunun akaryakıt fiyatlarındaki baskısı arttı. Cuma gününden itibaren etkili olması beklenen zamma ilişkin yetkililerden ise henüz açıklama gelmedi.
Döviz kuru karşısında Türk Lirası’nın yukarı yönlü hareketi akaryakıt sektörünü de etkiliyor. Dolar/TL’deki yükseliş sebebiyle artan baskı, akaryakıtta yeni zam iddialarını doğurdu.

Bloombergh HT’nin akaryakıt sektörü kaynaklarına dayandırdığı habere göre, benzin, Cuma gününden geçerli olmak üzere yeni bir zam dalgası ile karşı karşıya. Doların yükselmesi ile oluşan fiyatlama neticesinde, yarın gece yarısından geçerli olmak üzere benzinde 48 ile 52 kuruş arası zam bekleniyor.

MOTORİN VE LPG'DE ZAM ORANI BELLİ DEĞİL
Sektör kaynakları, motorinde ve LPG'de ise fiyat artışının doların seyrine göre belli olacağını ifade ederek net bir oran belirtmedi.,

DOLARIN DÜŞMESİ HALİNDE ZAM ERTELENECEK
Kaynaklar yarın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) toplantısı sonrasında dolar/TL kurunun 10 civarlarında ya da altında kapanış yapması durumunda motorinde zam beklentisinin erteleneceğini belirtti.

Buna karşın kurun 10,30 TL ve üstü kapanış yapması ve ürün fiyatının düşmemesi durumunda motorine de 33-46 kuruş arası zam gelebileceğine dikkat çekti.

Kaynak: Bloombergh HT

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)