TRAKTÖR FİYATLARINDAKİ ARTIŞ ÇİFTÇİYİ KAYGILANDIRIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, traktör fiyatlarındaki artışların çiftçiyi kaygılandırdığını, en küçük traktör fiyatının 500 bin TL’ye çıktığını, bir önceki yıla göre fiyatlar katladığını belirtti.

EKONOMİ 23.03.2023, 15:10
TRAKTÖR FİYATLARINDAKİ ARTIŞ ÇİFTÇİYİ KAYGILANDIRIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, traktör fiyatlarındaki artışların çiftçiyi kaygılandırdığını, en küçük traktör fiyatının 500 bin TL’ye çıktığını, bir önceki yıla göre fiyatlar katladığını belirtti. Deprem bölgesinde enkaz altında kalan traktörler içinde çiftçiye destek verilmesini istedi. TBMM’de söz alarak bir konuşma yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Çiftçinin toprağını işleyebilmesi ve sürebilmesi için traktöre ihtiyaç vardır. En küçük traktör fiyatı 500 bin lirayı geçmiştir. Serbest piyasada ve ikinci elde de traktör fiyatları zıplamıştır. Bir yıl öncesine göre fiyatlar en az 1 kat artmıştır” dedi.

BANKALAR HACİZ UYGULUYOR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çiftçilerin banka borçları nedeniyle traktör ve arazilerinin de haciz edildiğini belirtti. Gürer, “Bankalardan kredi alan çiftçiler ödeme güçlüğü içindedir. Borçlu çiftçilerin özel bankalara olan borçlarından dolayı traktörleri ya da tarlaları haciz yoluyla satışa çıkarılmaktadır” diye konuştu.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇİFTÇİYE DESTEK

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, depremde büyük yıkıma uğrayan illere gidip, yaşanan büyük acıları yerinde görmüş, bu arada tarım komisyonu çalışmaları kapsamında tarımın durumunu da yerinde tespit etmişti. Gürer, depremde hayvan ve tarım makinalarının önemli zarar gördüğünü de raporunda yer verdi. TBMM’de bu bağlamda yaptığı konuşmasında traktörleri enkaz altında kalan çiftçiler içinde çağrıda bulundu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  “Depremde çiftçilerin traktörleri ve diğer tarım aletleri enkaz altında kalmıştır. Bu konuda deprem bölgesi çiftçisine hibe traktör verilmelidir. Traktör ve ekipmanı yok olan çiftçinin tarımsal üretimin içinde kalması sağlanmalıdır” dedi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)