Uçhisar Belediyesinde Toplu Sözleşme Sevinci

Belediye-İş Sendikası Niğde Şubesi ile Uçhisar Belediyesi Per. Ltd. Şti. arasında devam etmekte olan Toplu Sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanarak imza altına alındı.

EKONOMİ 12.01.2021, 11:49 12.01.2021, 11:49
Uçhisar Belediyesinde Toplu Sözleşme Sevinci


Belediye-İş Sendikası Niğde Şubesi ile Uçhisar Belediyesi Per. Ltd. Şti. arasında devam etmekte olan Toplu Sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanarak imza altına alındı.

Toplu İş Sözleşmesine Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Yusuf Karaca, sendika temsilcileri ve belediyede çalışan tüm işçiler katıldı. Şölen havasında gerçekleştirilen sözleşme töreninde yapılan görüşmeler sonunda anlaşma sağlanarak toplu iş sözleşmesi imza altına alındı.

İşçi ve emekçilerin hak ve hukuklarını sonuna kadar savunacağına söz veren işçi ve emekçilerin umudu, savunucusu Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Yusuf Karaca bir kez daha sözünün arkasında durarak büyük bir başarıya daha imza attı. Gücüne güç katarak hız kesmeden çalışmalarına devam eden Başkan karaca, Toplu İş Sözleşmelerine bir yenisini daha ekledi.

Başkan karaca konuşmasına şu sözlerle devam etti; “Bir Toplu İş Sözleşmesini daha işçinin lehine sonuçlandırmanın haklı onuru ve gururunu yaşıyoruz. Bizler için emek en yüce değerdir ve tüm emekçi kardeşlerimin akıtmış olduğu alın teri kutsaldır. Toplu iş sözleşmemizdeki amacımız, insanca yaşanabilir bir ücret almaktır. Toplu sözleşmeler alın terimizin karşılığını alma noktasında çok önemlidir. Buradan yola çıkarak imzalamış olduğumuz toplu iş sözleşmemizde işçilerimizin maaşlarında ve sosyal haklarında önemli derecede iyileştirmeler yapılmıştır. Sendikamız bünyesinde olan her işçi kardeşimizin en iyi koşullarda çalışması için çabanın en büyüğünü gösterdiğimizden hiç şüpheniz olmasın. İlk sözleşmemizi yapmış olduğumuz Uçhisar Belediyesinde güzel bir başlangıca imza atmış bulunaktayız. İnanıyorum ki gelecek yıllarda belediyemizin imkânları doğrultusunda ve başkanımızın da desteğiyle daha güzel sözleşmelere imza atacağız. Bu sözleşmemizde de Uçhisar Belediye Başkanımız Sayın Osman Süslü’nün vermiş olduğu destek çok büyük. Göreve geldiği günden bu güne kadar her zaman işçi ve emekçi kardeşlerimizin yanında olan, hak ve hukuklarını gözeterek en iyi seviyeye getirmeye çalışan, Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, emekçilerimizin en güzel şartlarda geçinebilmesi için belediyemiz imkânları doğrultusunda ne gerekiyorsa yapalım diyerek elini taşın altına koydu ve emekçi kardeşlerimizin yüzünü güldürdü. Her daim işçi arkadaşlarımızın yanında olarak emek dostu olduğunu bizlere bir kez daha gösteren Uçhisar Belediye Başkanımız Sayın Osman Süslü’ye Sendikam ve üyelerim adına teşekkürler eder, sonsuz şükranlarımı

sunarım. Toplu iş sözleşmemiz her iki tarafa da hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Başkan Süslü konu ile ilgili yaptığı açıklamada ise; “Belediye-İş Sendikası ile devam etmekte olan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşma ile sonuçlanmasının verdiği mutluluğu belediye çalışanlarımız ile birlikte yaşamaktayım. İşçi ve emekçi arkadaşlarımızın alın teri kutsaldır. Belediye olarak emekçi arkadaşlarımızın alın teri kurumadan haklarını vermek boynumuzun borcudur. Gönül isterdi ki daha iyi şartlarda daha iyi sözleşmeye imza atalım. Lakin Covid19 pandemi dönemi dolayısıyla ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Bu sürece rağmen belediyemizin imkanları dahilindeki en üst oranı vermeye, emekçi arkadaşlarımızı mağdur etmemeye çalışarak taşın altına elimizi koyduk. İnşallah gelecek yıllarda belediyemizin imkânları arttıkça daha güzel şartlarda çalışma imkânı sunacak daha güzel sözleşmelere imza atacağız. İşçi arkadaşlarımızın mali ve sosyal tüm haklarını güvence altına almak adına imzaladığımız Toplu İş Sözleşmemizin belediyemize ve sendika üyesi işçilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)