YENİ YATIRIMLARA 165 MİLYON LİRALIK BÜTÇE

Niğde Valisi Mustafa Koç, İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantısının son birleşimine katıldı.

EKONOMİ 21.11.2022, 14:46
YENİ YATIRIMLARA 165 MİLYON LİRALIK BÜTÇE

Niğde Valisi Mustafa Koç, İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantısının son birleşimine katıldı.

Niğde İl Özel İdaresi’nin 2023 yılı mali bütçesinin karara bağlandığı toplantıda İl Genel Meclis üyeleri ile bir araya gelen Vali Mustafa Koç, 2023 yılı bütçesinin ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ederek; İl Genel Meclis üyelerinin ve ilgili kurumların yaptığı titiz bir çalışma sonucu hazırlanan bütçenin halkımıza hizmet olarak yansıtılacağını söyledi.

20 gün aralıksız devam eden bütçe görüşmeleri neticesinde 2023 mali yılı İl Özel İdare Bütçesinin 230 milyon TL olarak kabul ediğini belirten Koç; “2023 yılı bütçemizin başta ülkemize olmak üzere ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu bütçe ile ilimiz köylerinde güzel projelerin hayata geçmesini diliyorum” dedi.

İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi arasındaki ahengin tüm çalışmalarda başarı getirdiğinin altını çizen Valimiz Sayın Mustafa Koç konuşmasının devamında; “Öncelikle yaptığınız bütçe çalışmaları ve idaremizin yaptığı işlerle ilgili olarak bugüne kadar almış olduğunuz kararlardan; Kararların oy birliğiyle alınmasından dolayı başta İl Genel Meclisi Başkanımız olmak üzere siz değerli meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.

İdare ile İl Genel Meclisi arasındaki bu uyumlu birliktelik beraberinde başarı getirmiştir. İl özel idaremiz yaptığı çalışmalarla her zaman adından övgü ile söz ettirmiş ve yurt genelinde örnek gösterilen idareler arasında yer almıştır.

Niğde İl Özel İdaresi Stratejik Planına ve Performans Programına uygun olarak öz gelire dayalı hazırlanan 230 milyonluk 2023 yılı bütçesinde, Ahiler Kalkınma Ajansı, Konya Ovası Projesi Başkanlığı ve KÖYDES gibi dış kaynaklardan proje karşılığı aldığımız ödenekler yer almamaktadır.

2023 yılı bütçesinin gider bazlı dağılımına bakıldığında; Cari giderlere 65 milyon TL, Yatırım giderlerine 165 milyon TL ayrılmıştır.

2023 yılı bütçesinin yüzde %71’10’luk bölümü yatırıma ayrılmıştır. Bu son derece önemli ve büyük bir orandır.

2023 Mali Yılı Bütçesinde başlıca kalemlerde;

Eğitim hizmetleri için 29 milyon TL, Yol hizmetleri için 21 milyon 900 bin TL, İçme suyu hizmetleri için 15 milyon TL, Kanalizasyon yapım ve onarım hizmetleri için 7 milyon TL, Tarımsal hizmetler için 7 milyon 300 bin TL tutarında ödenek ayrılmıştır.

2022 yılında 105 milyon TL olan bütçemiz ile İl Özel İdaremiz bugüne kadar imkanlar ölçüsünde borçlanma yapmadan birçok projeyi hayata geçirmiştir.

2022 yılında İl Özel İdaresi’nin yaptığı bazı çalışmalara bakacak olursak; 420 km sathi asfalt kaplama, 169 km BSK (sıcak asfalt) yapılmış olup, sıcak asfalt kaplama çalışmaları devam etmektedir.

2022 yılında asfalt kaplama yapımı için 127 milyonluk harcama yapılmıştır. Bu harcamanın 38 milyonu KÖYDES ödeneği, kalan 89 milyonu özel idare bütçesinden karşılanmıştır.

Köylerimize 13 adet içme suyu ve kanalizasyon tesisi yapılmıştır.

Tüm köylerimizde içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebeke hattı bulunmaktadır.

Tarımsal Sulama (Gölet, Kapalı Sistem) alanında 10 proje yapılmıştır. Bu projeler ile 484 hektar alan sulu tarıma açılmıştır. Bu projeler için 35 milyon TL harcama yapılmış olup, 28,5 milyonu KOP kaynakları ile geriye kalan geriye kalan 6,5 milyon TL özel idare bütçesinden karşılanmıştır.

Köy içi yollarımıza döşenmek üzere 121.000 metrekare kilitli parke yapımı ihalesi yapılmıştır. Bu iş için 18 milyon ödeme yapılacaktır. İdaremiz hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 milyon 700 bin litre akaryakıt alımı yapılarak toplam 40 milyon lira harcama yapılmıştır.

İl Genel Meclisimizce tamamlanan bütçe görüşmelerinde kabul edilen bütçe ile, 2022 yılında olduğu gibi 2023 yılında da ilimize tahsis edilecek ödenekleri zayi etmeden, İl Genel meclisimizin alacağı kararların uygulanmasında büyük başarı sağlayan il özel idaremizle birlik ve beraberlik içerisinde halkımıza hizmet götürmeye devam edeceğiz.

Bu hizmetlerin yapılmasında ve idaremize ödenek sağlanması noktasında desteklerini esirgemeyen başta; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, ilimizin saygıdeğer milletvekillerine, birlik beraberlik içinde aldığınız kararlardan dolayı İl Genel Meclis Başkanımıza ve siz değerli meclis üyelerine ve idaremiz çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

2023 yılı bütçemizin bir kez daha ilimize hayırlı olmasını diliyor, Niğde’ye güzel hizmetler yapılmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)