"30 AĞUSTOS TARİHE YAZILMIŞ EŞSİZ BİR ZAFERDİR"

Niğde Valisi Mustafa Koç 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile bir mesaj yayınladı.

GÜNDEM 29.08.2022, 08:39
"30 AĞUSTOS TARİHE YAZILMIŞ EŞSİZ BİR ZAFERDİR"

Niğde Valisi Mustafa Koç 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile bir mesaj yayınladı. Vali Koç, yayınladığı mesajda; 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos 1922'de tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile vatan topraklarının işgalden kurtarıldığını belirtti.
Vali Koç, kutlama mesajının devamında; 'Milletimizin makûs kaderini değiştirmiş olan bu zafer ile Türk Milleti; hiçbir şekilde vatanın bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini; millî birlik ve beraberlik şuuru içinde sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını bütün dünyaya ispat etmiştir.
30 Ağustos Zaferi, önemli bir askeri başarı olmanın yanında milletimizin sarsılmaz azminin, sahip olduğu üstün iradenin, vatan ve millet sevgisinin, eşsiz kahramanlığın, güçlü birlik ve beraberliğin de unutulmaz sembolüdür.
Bu zafer; bütün yokluklara, imkânsızlıklara rağmen yüreği vatan sevgisi ve imanla dolu ordumuzun, milletle kenetlenerek gösterdiği büyük kahramanlıkların ve şanlı mücadelenin sonucunda elde edilen büyük bir zaferdir.
Tarih boyunca gücünü, birlik, beraberlik ve kardeşliğinden alan Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de istikbali için canından aziz bildiği vatanı uğrunda bağımsızlığını hedef alan şer odaklarına karşı gerektiğinde canını ortaya koyarak tüm tehditleri yok etmeye hazırdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, bugüne kadar mukaddes değerler uğrunda canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. Milletimizin ve hemşerilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)