"AİLE HEKİMLERİNİN ÖZLÜK HAKLARI YETERSİZ"

HP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak aile hekimlerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekti ve aile hekimlerinin başta kadro hakkı olmak üzere mağduriyet yaşadıkları tüm hak kayıplarının giderilmesini istedi.

GÜNDEM 02.12.2022, 14:16
"AİLE HEKİMLERİNİN ÖZLÜK HAKLARI YETERSİZ"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda, aile hekimlerinin sorunlarıyla ilgili konuşma yaptı. 

Aile hekimlerinin, kamudaki meslektaşlarıyla aynı görev ve sorumlulukları yerine getirmesine, mevzuatta diğer kamu çalışanı olarak kabul edilmelerine ve sözleşme sorumlulukları tümüyle aynı olmasına rağmen aynı işi yapan meslektaşlarından daha düşük maaş aldıklarına dikkat çeken  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Aile hekimlerinin yer değiştirme hakları kısıtlıdır; emeklilik ve kıdem tazminatı hakları kesintiye uğramaktadır; işsizlik maaşı kesintisi yapılmasına rağmen o haktan faydalanamamaktadır” diye konuştu. 

AİLE HEKİMLERİNE KADRO VERİLMELİ 

Aile hekimleri ve çalışanlarının Cumhurbaşkanlığı açıklamalarında yine unutulduğuna vurgu yapan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu haksızlık giderilmelidir, kamu kadroları verilmelidir, on-on yedi yıl aralığında çalışan hekimler bir an önce kamu kadrosuna alınarak mağduriyetleri önlenmelidir” şeklinde konuştu. 

ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR

Öte yandan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  yaptığı açıklamada aile hekimlerinin yaşadığı sorunlara ilişkin bazı tespitlerini de bu şekilde sıraladı:

*Özel şahıslardan kiralanan Aile Hekimliği Merkezlerinin kira ücretlerindeki 2-3 katlık artış nedeniyle bazı Aile Hekimliği binalarına tahliye tebligatları geliyor.

*Aile Sağlı Merkezlerinin tamamının kamu binalarında hizmet vermesi gerekir Tadilat, bakım, onarım, tıbbı malzeme, eşya ihtiyaçları bakanlık tarafından karşılanmalıdır.

*1000’e yakın hekim ve 3 bine yakın hemşirenin taşeron olarak çalıştığı ülkemizde kadrı çalışmalarına aile hekimliği da dahil edilmelidir. 

*Boş olan Aile Hekimliği kadroları hemen doldurulmalıdır.

*Asgari ücretin altında bile maaş alan hekim, ebe ve hemşirelerin ücretleri en azından  açlık  sınırının üzerine çıkarılmalıdır. 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)