Bahçeli ve Kemerhisar Birleşiyor

Bahçeli ve Kemerhisar’ı Birleştirmek İçin Karar Aldılar.

GÜNDEM 18.01.2018, 12:11 18.01.2018, 12:12
Bahçeli ve Kemerhisar Birleşiyor

Bahçeli ve Kemerhisar’ı Birleştirmek İçin Karar Aldılar.

TARİHİ KARAR

Niğde’nin Bor İlçesine bağlı Kemerhisar ve Bahçeli Kasabalarının birleştirilmesi için her iki belediye meclisinde karar aldı.

Kemerhisar Belediyesi ve Bahçeli Belediyesi iki kasabanın genel anlayış çerçevesinde birlikte birleşerek tek bir kasaba olması için tarihi bir karar aldı. Kemerhisar ve Bahçeli Belediye Meclisi iki beldenin birleştirilmesi için meclis kararı alarak çalışmaları başlattı. İki beldenin birleştirilmesi aşamasından sonra oluşacak yeni kasabanın ise ilçe olması isteniyor.

Konu hakkında bir açıklama yapan Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Kemerhisar’ın 1918 yılında kurulmuş bir belediye olduğunu ve bu yıl 100. Yılını kutladığını belirterek, “100. Yılımızı kutladığımız bu dönümde Kemerhisar Belediyesini, Bahçeli Belediyesi ile genel anlayış çerçevesinde birlikte birleştirerek tek bir belde olmak, bu beldeyi de ilçelikle taçlandırmak istiyoruz.

Biz biliyorsunuz 2 yıl önce Kemerhisar Belediyesi olarak ilçelik başvurusunda bulunduk. Ama şimdi koşullar farklılaştı. Bilindiği üzere Büyükşehir ve Bütün şehir yasaları olmak üzere ayrı ayrı veya birleştirilmek suretiyle bir yasa tasarı üzerinde çalışılmakta. Bu çalışmalar bizim de ilçe olma azmimizi ve hevesimizi artırdı. Daha hızlı bir şekilde çalışmalarımıza başladık” dedi.

BELEDİYE MECLİSLERİ KARAR ALDI

Geçtiğimiz ay içerisinde birleşme konusunda Kemerhisar ve Bahçeli Belediye meclis üyelerinin ortak bir karar alarak ilçe olmak noktasında bir karar aldıklarını belirten Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, “Kurulduğu yıllardan bu tarafa Kemerhisar bucak olarak kurumsallaşmış ve bucak olduğu için 14 tane köyü barındırmaktadır. Bahçeli Kasabası ile birleştiğimizde ve ilçe olmamız durumunda 16 köy ile birlikte nüfusumuz 11 binin üzerine çıkmaktadır. Bu nüfusla birlikte aynı zamanda bir o kadar da yüz ölçüme sahiptir.

Bütün bunları baz alırsak ilçe olduğu vakit ortaya çıkacak ekonomik seviye şu şekilde olacak. Ekonomik olarak çok güçlü bir ilçe haline geliyor. Tarihsel olarak hak ettiği durumu yakalamış oluyor. Kemerhisar Antik Tyana Şehridir. Gelişebilmesi, korunabilmesi, kazı çalışmalarının devam edebilmesi, kurum ve kuruluşlarıyla ilerleyebilmesi için Türkiye’nin Antik değerlerine büyük bir değer katabilmesi için, en önemlisi de Niğde’nin Turizmden hak ettiği değeri alabilmesi için Antik Tyana coğrafyasının birleşerek elzem olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

NİĞDE’NİN YÜKSELEN VE PARLAYAN YILDIZINI GELİN İLÇE YAPALIM

İki belediyenin birleşerek ilçe olmasının kendilerinde büyük bir heyecan yarattığını belirten Başkan Kirazcı, “Bunun içinde bütün devletimizin kurumlarının, Cumhurbaşkanlığımız, Başbakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız ve Valiliğimiz büyük bir hassasiyet gösterecekleri umudu bizlerde büyük bir heyecan yaratmaktadır. Hep birlikte ilçe olma noktasında Antik Tyana coğrafyasında bir ilçenin kurulmasının sağlanacağına inanıyoruz.

Antik Tyana coğrafyasının bizim açıdan bu bölge acısından milli bir mesele olduğunu düşünmekteyiz. Kemerhisar Belediyesi ve Bahçeli Belediyesi meclis üyelerimiz tarihi bir karar almıştır. Bu konuda ilçe olma yolunda çalışmalarımız devam edecektir. Niğde’nin yükselen ve parlayan yıldızı olan yerini gelin ilçe yapalım” dedi.

CİDDİ BİR EKONOMİK KATKI SAĞLAR

Kurulacak ilçenin Niğde’ye ciddi bir ekonomik katkı sağlayacağını belirten Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, “Kemerhisar’ın resmi rakamlara göre 5 bin 200 nüfusu var, ama yazın bu rakam 25 bini buluyor. Bahçeli ve Kemerhisar bu iki belde tarih, insan ve sınır olarak iç içe geçmiş durumda. Birleştiği zaman 16 köy bağlanmış durumda olacak bu resmi bir rakam, yazın yaylacıları da bu rakama ilave edersek ciddi bir artış söz konusu, dolayısıyla 30 bini bulacak bir nüfustan bahsediyoruz. Bu rakamda günübirlik gelen turistler hariç, Niğde ekonomisine önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)