Bakan Eroğlu, Gürer’in sorularını yanıtladı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP  Milletvekili    Ömer Fethi Gürer’in, Niğde’nin bazı köy ve beldelerindeki sulama suyu sorunlarını içerin  soru önergelerine yanıt verdi.  

GÜNDEM 05.07.2017, 10:23 05.07.2017, 10:24
Bakan Eroğlu, Gürer’in sorularını yanıtladı

 Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP  Milletvekili    Ömer Fethi Gürer’in, Niğde’nin bazı köy ve beldelerindeki sulama suyu sorunlarını içerin  soru önergelerine yanıt verdi.  Koyunlu köyüne Gebere göletinden su verilmesiyle ilgili bir çalışmanın olmadığını açıklayan Bakan Eroğlu, Pınarcık köyünün gölet ihtiyacının etüt programına alındığını bildirdi. 

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, merkeze bağlı Koyuncu, Pınarcık, Uluağaç ve Kömürcü köylerinin sulama suyu ihtiyaçları, gölet talebi ve dere ıslahı ilgili taleplerini, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na yönelttiği soru önergeleri ile TBMM gündemine taşıdı. 
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  Koyunlu köyündeki sulama suyu ihtiyacıyla ilgili  olarak Orman ve  Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde , köy halkının Gebere göletinden Koyunlu’ya su verilmesi  talebini gündeme getirdi.  Pınarcı köyünün sulama göleti ihtiyacının karşılanması için bir çalışma  yapılıp yapılmadığını soran Ömer Fethi  Gürer,  Kömürcü köyündeki derenin ıslah edilip edilmeyeceğinin yanıtlanmasını istedi.    Gürer, önergesinde Uluağaç köyündeki sulama göletinin genişletilmesi için bir çalışma yapılıp yapılmayacağını sordu. 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in yazılı soru önergesini yanıtlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Niğde İli Merkez Koyunlu Köyü tarım alanlarını sulamak için, Gebere Baraj ı'ndan su verilmesi konusunda planlanan herhangi bir çalışmanın olmadığını açıkladı. 
Bakan Eroğlu, Pınarcık Köyü'nün gölet talebinin yerinde incelenerek; DSİ Genel Müdürlüğünün gölet etüt programına alındığını açıklayan Bakan Eroğlu, Kömürcü Köyü yerleşim alanından geçen Meydanboğaz deresi ve yan kolunun ıslahı konusunun, DSİ 4. Bölge Müdürlüğünce 2015 yılı etüt programına alınarak incelendiğini adı geçen dere ile yan kolunun ıslahı ile alakalı hazırlanan istikşaf raporunun ekonomik bulunarak onaylandığını bildirdi. 
Bakan Eroğlu, ayrıca Uluağaç Göletinin depolama hacmi ve sulama sahasının gölete gelebilecek su miktarına göre belirlendiği için, gölet kapasitesinin arttırılması uygun görülmediğini de açıkladı. 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)