Başkan Özdemir: “En büyük yatırımı çevreye yapıyoruz”

iğde Belediyesi, Dünya Temizlik Gününde farklı etkinliklere imza attı. Temizlik konusunda farkındalık oluşturmak adına, kent merkezinde esnafa süpürge ve faraş dağıtan Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Kent Ormanında çöp topladı ve çevre temizliği etkinliğine katıldı.

GÜNDEM 21.09.2022, 14:40
Başkan Özdemir: “En büyük yatırımı çevreye yapıyoruz”

Niğde Belediyesi, Dünya Temizlik Gününde farklı etkinliklere imza attı. Temizlik konusunda farkındalık oluşturmak adına, kent merkezinde esnafa süpürge ve faraş dağıtan Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Kent Ormanında çöp topladı ve çevre temizliği etkinliğine katıldı.

Başkan Özdemir’e eşi Duygu Özdemir, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, belediye temizlik işleri personeli ve vatandaşların da eşlik ettiği etkinlik kapsamında düzenlenen müzikli eğlence programında animasyon gösterileri ve çeşitli yarışmalar da düzenlendi.

Niğde Belediyesi’nin renkli görüntülere sahne olan Dünya Temizlik Günü etkinliği, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, eşi Duygu Özdemir, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi, Yeşilay Derneği, Kızılay, İzci Kulübü, AK Parti Gençlik Kolları ve diğer sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile Yeni Çarşı’da başladı.

Başkan Özdemir, esnafa süpürge ve faraş dağıttı

Öğrencilerin ve katılımcıların çevre temizliği ile ilgili çeşitli pankartlar taşıdığı etkinlikte, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Yeni Çarşı esnafına süpürge ve faraş dağıttı. Katılımcılarla birlikte kent merkezinde farkındalık yürüyüşü gerçekleştiren Başkan Özdemir, burada yaptığı açıklamada çevre temizliğinin önemine değindi. Başkan Özdemir, Doğa hepimizin, tabiat hepimizin. Hepimizin duyarlı olması lazım” dedi.

Herkes kendi kapısının önünü temizlemeli

Niğde Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün çevre temizliği konusunda üzerine düşen görevi yerine getirdiğine değinen Başkan Özdemir, “Önemli olan belediyenin değil, toplumun tamamının temizlik konusunda duyarlı olmasıdır. Bugün özellikle süpürge ve faraş dağıtmamızın nedeni şu; herkes kapısının önünü süpürürse doğa çok daha temiz olacaktır” diye konuştu.

Başkan Özdemir ve eşi çöp topladı

Tüm dünyada değişik etkinliklerle kutlanan, Niğde’de ise Niğde Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün organize ettiği Dünya Temizlik Günü etkinliği, daha sonra Kent Ormanı’nda devam etti. Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve eşi Duygu Özdemir burada diğer katılımcılarla birlikte çöp toplayarak çevre temizliği yaptı.

Kent Ormanında Çevre Günü programı

Kent Ormanındaki çevre temizliğinin ardından burada düzenlenen eğlence programında çocuklar ve katılımcılar doyasıya eğlendi. Çevre temizliği ve sıfır atık projeleri kapsamında yıl boyunca il genelinde gerçekleştirilen etkinliklerde derece yapan meslek örgütlerinin temsilcilerine ödülleri ve çeşitli hediyeler verildi.

Gelecek nesillere temiz bir doğa bırakmalıyız

Belediye Başkanı Emrah Özdemir burada yaptığı konuşmada da sağlıklı ve temiz çevrenin önemine vurgu yaptı. Gelecek nesillere daha yaşanabilir, daha sağlıklı ve daha temiz bir doğa bırakmak için çaba gösterdiklerini belirten Başkan Özdemir, “Herkes kendi dükkânının önünü süpürürse çevre temizliği konusunda sorun kalmaz, gerisini biz hallederiz. Biz Niğde Belediyesi olarak her sokağa bir temizlikçi de koyabiliriz, ama bu çözüm değil” diye konuştu.

En büyük yatırımı çevreye yapıyoruz

Çevre temizliğinin önemli olduğunu ancak daha önemlisinin doğayı kirletmemek olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Belediyesi’nin en büyük yatırımı çevreye yaptığını anlattı.

Akkaya Barajına kurulan ‘İleri Biyolojik Arıtma Tesisinin’, Niğde Belediyesi’nin tarihinde yaptığı en büyük yatırım olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Akkaya Barajı, 240 kuş çeşidine ev sahipliği yapıyor. Arıtma tesisi kurulmadan önce barajın yaydığı kötü kokular, Niğde Üniversitesi kampüsünde eğitim olan öğrencileri, Bor ilçesini ve Niğde merkezini olumsuz etkiliyordu. Göreve gelir gelmez 180 milyon lira bedelle ileri biyolojik arıtma tesisini yaptık ki, bu tesis bugünün parasıyla yaklaşık 400-500 milyon lirayı bulur. Bu tesis aynı zamanda kendi elektriğini de üretiyor” şeklinde konuştu.

Sıfır Atık Belgesi alan ender belediyelerden biriyiz

Niğde Belediyesi’nin ‘sıfır atık belgesini’ alan nadir belediyelerden biri olduğuna işaret eden Başkan Özdemir, “Sadece yol, kaldırım, asfalt yapmıyoruz, çevreye duyarlı yatırımlar da yapıyoruz. Çeşitli etkinliklerle çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlere büyük görev düşüyor

Çevre temizliği konusunda öğretmenlere de büyük görev düştüğünü kaydeden Başkan Özdemir, temiz çevreyle ilgili sorunun kesin çözümünün eğitimden geçtiğini, çocukların bu konuda eğitilememesi durumunda doğayla alakalı sorunların çözülemeyeceğini belirtti.

Niğde Belediyesi’nin Dünya Temizlik Günü etkinliği Kent Ormanındaki eğlence programı ile sona erdi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)