BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

GÜNDEM 08.01.2023, 17:49
BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Özdemir mesajında; “Demokratik ve şeffaf toplumların en önemli sac ayaklarından birisi olan tarafsız, özgür ve ilkeli basının toplumsal kalkınmanın en önemli göstergelerinden birisi olduğunu” ifade eden Başkan Özdemir; “Toplumsal hayatın devamlılığında haber alma ihtiyacının en önemli ihtiyaçlardan birisi olduğunu” söyledi.

Başkan Özdemir mesajında; “Yazılı ve görsel medya, toplumsal bilinci artırmak ve güçlendirmek, kamu yararını her zaman ön planda tutmak ve farklı seslerin topluma duyurulması açısından olmazsa olmazlarımızdan birisidir. Toplumu basın meslek ilkeleri çerçevesinde doğru, dürüst ve tarafsız bir şekilde objektif olarak bilgilendiren gazeteciler, demokrasimizin vazgeçilmez bir unsurudur. Modern dünyada çağdaş demokrasiler ve sosyal hayat gazeteciler olmaksızın tarif edilemez. Birey ile toplum, dün ile bugün, bugün ile gelecek arasındaki tüm yolların kavşak noktasında gazeteciler vardır.

İnsanlarımızı bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazetecilerimiz, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletimizin vicdanının sesi olmaktadırlar.

Bu duygu ve düşünceler ile tüm basın mensuplarımızın, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın mensuplarımızı rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarına en kalbi duygularımla sevgi ve selamlarımı sunuyorum” dedi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)