BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN ‘FESTİVAL’ TEŞEKKÜRÜ

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, geçtiğimiz hafta sonu düzenledikleri, “2. Hasat Günleri-Elma Festivalini” yoğun katılımla ve büyük bir coşkuyla gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

GÜNDEM 17.11.2022, 11:07 21.11.2022, 08:29
BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN ‘FESTİVAL’ TEŞEKKÜRÜ

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, geçtiğimiz hafta sonu düzenledikleri, “2. Hasat Günleri-Elma Festivalini” yoğun katılımla ve büyük bir coşkuyla gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Belediye Başkanı Özdemir, düzenlediği basın toplantısında, 12-13 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen ve teması ‘elma’ olan festivalle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ünlü sanatçıların verdiği konserler, yarışmalar, ünlü şeflerle gerçekleştirilen gastronomi şöleni, gösteriler ve farklı etkinliklerle muhteşem bir festivale imza attıklarını anlatan Başkan Özdemir, her yıl farklı bir ürün temasıyla festivaller düzenlemeye devam edeceklerini vurguladı.

Başkan Özdemir, yıl boyunca tiyatro ve sinema günlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerle, Niğde’yi ve kentin tüm güzelliklerini dünyaya tanıtmak için çaba göstereceklerini belirtti.

Festivalin, hazırlık aşaması ve tamamlanmasına kadar geçen süreçle ilgili detaylı bilgiler aktaran Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Bu festivali Niğde Valiliği, Niğde Üniversitesi, Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Elma Yetiştiricileri Birliği, diğer sivil toplum örgütleri ile birlikte düzenleme kararı aldık. Sadece Niğde Belediyesi olarak da biz bu festivali yapabilirdik ama elma tüm Niğde’ye ait bir ürün olduğu için bu festivali diğer paydaşlarımızla birlikte gerçekleştirdik” dedi.

51 YIL SONRA YENİDEN ELMA FESTİVALİ

Daha önceki yıllarda 5 kez elma festivali yapılmış olduğunu öğrendiklerini aktaran Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Bizim edindiğimiz kayıtlara göre son elma festivali 51 yıl önce 1971 yılında yapılmış. O tarihte elma güzeli seçilen Zeynep Nurdan Çelik hanımefendiyi de gala yemeğimize davet ettik ve kendisine hediyelerimizi taktik ettik” dedi.

Henüz 2’incisi düzenlemiş olmalarına rağmen, katılımcıların beğenisini kazanan coşkulu bir festivali geride bıraktıklarını kaydeden Başkan Özdemir, “Festivalimiz 12 Kasım Cumartesi günü Derbent Kavşağı’ndan vatandaşlarımızla birlikte yaptığımız yürüyüş ile start aldı. Jandarma Genel Komutanlığı’nın Bando Takımı eşliğinde Niğde Valiliği Fuar Alanına kadar gerçekleştirdiğimiz yürüyüşün ardından, Fuar Alanında yoğun bir katılımla Festivalimizin açılış kurdelesini kestik.

Festival Alanında yerel esnaf, sivil toplum kuruluşları ve kadın kooperatifi üyeleri ile yöresel sokak lezzetleri satıcıları tarafından açılan stantları yine protokol üyelerimizle birlikte gezdik. Yöresel ürünler ile kadın kooperatifi üyelerimizin el emeği, el işi ürünleri ve Niğde lezzetlerinin yer aldığı stantlara, festival süresince hem il içinden hem de il dışından gelen vatandaşlarımızın ilgisinin yoğun olduğunu memnuniyetle gözlemledik.  Jandarma Genel Komutanlığı Havacılık Başkanlığı tarafından helikopterle sunulan ‘üzüm salkımı’ gösterisi, Jandarma Komutanlığı Mehteran Birliğinin söylediği marşlar ve halk oyunları ekibinin gösterileri de görülmeye değerdi” dedi.

KIRAÇ KONSERİNE 20 BİN KİŞİ KATILDI

Festivalimizin birinci gününün sonunda sanatçı Kıraç’ın, muhteşem bir konser verdiğini hatırlatan Belediye Başkanı Emrah Özdemir, havadan çekilmiş fotoğraflar ve festival alanında yapılan metrekare hesabına göre, konsere yaklaşık 20 bin kişinin katıldığını tespit edildiğini açıkladı.

1971 YILI ELMA GÜZELİ GALA YEMEĞİNE KATILDI

Aynı günün akşamında gerçekleştirdikleri Festivalin Gala Yemeğinin de büyük ilgi gördüğünü anlatan Başkan Özdemir, salonda sunulan yemeklerin Kadın Kooperatifleri üyeleri tarafından tamamen yerel ürünler kullanılarak hazırlandığını, servisin ise dünyaca ünlü şeflerin gözetiminde, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından yapıldığını anlattı.

KATILIMCILARA NİĞDE’NİN TURİSTİK YERLERİ GEZDİRİLDİ

Belediye Başkanı Emrah Özdemir, festivalin amacının sadece elmanın tanıtımı değil, Niğde’nin tarihi ve doğal güzellikleri ile kültürü ve yemeklerinin de tanıtılması olduğunu belirterek, “Festival kapsamında ilimizde ağırladığımız dünyaca ünlü şeflerimize, tarihi ve doğal güzelliklerimizin, turistik yörelerimizin görmelerini sağladık. Türkiye’nin dört bir yanından ve yurtdışından gelen misafirlerimiz Niğde’ye hayran kaldı. Onların yapıcı eleştirisi olan ‘tanıtım eksikliği konusunda’ da elimizden geleni yapacağız ve Niğde’mizi tüm dünyaya tanıtmak için özel çaba harcayacağız” diye konuştu.

BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN FESTİVAL TEŞEKKÜRÜ

Festivalin hazırlanmasında emeği geçen paydaşlara, festivalde görev alan tüm kurum ve kuruluşlar ile belediye personeline, festivalin geniş kitlelere duyurulmasını sağlayan basın mensuplarına ve basın kuruluşlarına teşekkür eden Başkan Özdemir, “Festivalimizde bizler onurlandıran protokol üyelerimize, dünyaca ünlü şeflerimize ve gastronomi yazarlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hem çevre illerimizden ve hem de ülkemizin her köşesinden katılan konuklarımıza şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

ELMA FUARI HAZIRLIĞI

Başkan Özdemir, 2023 yılında Niğde’de Elma Fuarı düzenleyeceklerini de belirterek, “Bugüne kadar sadece Çin ve İtalya’da elma fuarı düzenlenmiş. 3’üncüsü Türkiye’de ve Niğde’de düzenlenecek” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Emrah Özdemir, kentin her yönüyle tanıtılması, ekonomisine katkı sağlaması, istihdam yaratması ve marka şehir hedefine en kısa sürede ulaşabilmesi adına düzenledikleri festivallerin, sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerin artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Basın toplantısına katılan Niğde Elma Üreticileri Birliği Başkanı Atilla Kaplan da festivalin düzenlenmesinde ve Niğde elmasının tanıtılmasında büyük emekleri olan Niğde Belediyesi’ne ve diğer tüm paydaşlara teşekkür etti.

Yorumlar (0)