Başkan Özkan Esnaflarla iç içe

Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan’ın Cuma akşamları Bedesten’de şehrin farklı caddesindeki esnaflar için düzenlediği yemekli toplantılar devam ediyor. Sohbet havasında geçen toplantıda esnafın talep ve istekleri dinleniyor anında ilgili birimlere iletilerek çözümü noktasında çalışmalar yapılıyor.

GÜNDEM 13.03.2018, 09:48 14.09.2018, 01:55
Başkan Özkan Esnaflarla iç içe

Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan’ın Cuma akşamları Bedesten’de şehrin farklı caddesindeki esnaflar için düzenlediği yemekli toplantılar devam ediyor. Sohbet havasında geçen toplantıda esnafın talep ve istekleri dinleniyor anında ilgili birimlere iletilerek çözümü noktasında çalışmalar yapılıyor.

Bedesten’de düzenlenen esnaf toplantısına AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Kılıç, Belediye  Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, Eski Terminal Caddesi ve Cumhuriyet Bulvarı esnafı katıldı.

Toplantıya katılımlarından dolayı esnafa teşekkür eden Belediye Başkanı Rifat Özkan; “Çok kıymetli Eski Terminal Caddesi esnaflarımız Niğde Belediyesi olarak ben bir hafta boyunca gezdiğim esnaflarımızı birebir görüştüğümüzde de ifade ettiğim gibi aynı hafta sonu Cuma günü Bedesten’ de yemekli bir sohbet toplantısı yapacağız, oraya teşrif edin orda sorulu cevaplı sıkıntılarınızı tavsiyelerinizi görüşeceğiz demiştim. Davetimize icabet ettiniz çok teşekkür ediyorum hoşgeldiniz” dedi.

Bedesten’in bölümlerinden bahseden Başkan Özkan; “Değerli kardeşlerim il dışından misafirleriniz geldiği zaman Bedesten’e getirebilirsiniz. Burası sabahtan akşama kadar ücretsiz çayıyla, kütüphanesiyle vatandaşımıza çay ve okuma salonu olarak hizmet veriyor. Orta bölümde fakir fukara ailelerimizin evlerinde yaptıkları el işlerini burada pazarladıkları biz onlardan ücret almıyoruz El Emeği Göz Nuru Ürünler pazarı diye isimlendirdik. Burada el işlerini pazarlıyorlar. Perşembe Pazarı’ndaki giriş tarafında da Niğde’de fakir fukara bize müracaat ettiğinde personelimiz gidiyor evlerinde ziyaret ediyor ve onlara kart veriyor. Her ay kart sahiplerinin kartlarına puan yükleniyor ve mesaj olarak kart sahibine bildiriliyor. Vatandaşımız da adına Gönül Kapısı dediğimiz markette ihtiyacı ne ise o ihtiyacını alıp gidiyor. Yani fakir fukara için bir süpermarketimiz var” diye konuştu.

Belediye Başkanı Rifat Özkan konuşmasının sonunda şu konulara değindi. “Niğde Belediyesi olarak bütün esnaflarımızla, halkımızla yakın ilişkilerde bulunmak istiyoruz. Çünkü sloganımız şu ‘Birlikte Çalışacağız, Birlikte Başaracağız’. Biz sizin hizmetçiniziz yani halkın hizmetkarıyız. Cumhurbaşkanımız da genel başkanımız da bunu böyle ifade ediyor. Hani diyor ya biz milletin efendisi değil hizmetkarıyız. Gerçekten o şuurla hizmet ediyoruz. Biz belediye olarak vatandaşlarımızın isteklerine cevap vermek için en geç üç gün içerisinde ilgili müdürlüklerimiz size dönecekler. Ya o işinizi yapacaklar ya da yapılacak durumda değilse programa alacaklar ve size dönecekler. Otokontrollü bir sistem. Ayrıca whatsapp hattı kurduk. Whatsapp hattımızda 0552 501 51 51. Whatsapp hattından attığınız bir sıkıntı veya sorun direk ilgili müdüre gidecek o ekibiyle ilgilenecek ve size dönecek. Belki kırk yıl düşünsek aklımıza gelmeyecek bir şeyi bir esnaf kardeşimiz önerebilir. Onun için birlikte çalışacağız, birlikte başaracağız. Bizim burada huzur içinde yaşamamız Afrin’de çarpışan Mehmetçiğimize bağlı, canını feda edercesine vatanının ve milletin güvenliğini sağlamasına bağlı. Allah onlardan razı olsun. Biz belediye olarak her gün yatalak hasta ve yemeğini yapamayacak kadar ihtiyaç sahibi olanlara sıcak yemek veriyoruz. Mahallenizde ihtiyaç sahibi insanlar varsa bunları da bize bildirin arkadaşlar. 3100 ihtiyaç sahibi aileye yardım ediyoruz. Ayrıca bir ekmek kartı veriyoruz. Marketlerdeki Askıda Ekmek makinası Belediyemize ait. Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz bir dernek vasıtasıyla 295 ihtiyaç sahibi üniversite öğrencisine burs veriyoruz. Bunun dışında ailzeheimer ya da yaşlılıktan gelmiş hastalıklarda çıktığı zaman evini bulamayacak derecede ise Sevgi İzi diye proje başlattık. 200 küsur yaşlımızı kayıt altına aldık. Bileklerine verdiğimiz numarayla Emniyetten bulunuyor” dedi.

Programa katılan AK parti Niğde Milletvekili ve Akdeniz-PA Komisyon Başkanı Erdoğan Özegen; “Arkadaşlar bulunduğumuz Bedesten’i biliyorsunuz 2007 öncesinde restorasyon yaptık. Aladdin Camii, Kale, Bedesten, Kale Camii başta olmak üzere ve belediyemizde burayı harika bir şekilde ihya ediyor teşekkür ediyorum. Çünkü yaptınız da yaşanmadı mı geri metruk hale geliyor. Burayı böyle bir işlevsel hale getirdikleri için ben teşekkür ediyorum” dedi.

Esnafın talep ve isteklerinin alınmasıyla program sona erdi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)