Başkan Özkan İmam ve Müezzinlerle Bir Araya Geldi

Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelmeye, onlarla istişare toplantıları düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda Başkan Özkan imamlar ve müezzinlerle Bedesten’ de bir araya geldi.

GÜNDEM 02.03.2018, 10:59 14.09.2018, 02:04
Başkan Özkan İmam ve Müezzinlerle Bir Araya Geldi

Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelmeye, onlarla istişare toplantıları düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda Başkan Özkan imamlar ve müezzinlerle Bedesten’ de bir araya geldi.

Tarihi Bedesten’de düzenlenen programa Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, AK Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin, İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, müftü yardımcıları ve Niğde’de görev yapan imam hatipler ve müezzinler katıldı.

Konuşmasının başında 28 Şubat postmodern darbeden bahseden Belediye Başkanı Rifat Özkan; “Belediye Başkanı olarak görev aldıktan sonra halkımızla, esnaflarımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla zaman zaman bir arada oluyoruz. Beraber hasbihal ediyoruz, şehrimizde neler yapıyoruz, sizlerin önerilerini, istek ve şikayet olursa değerlendirdiğimiz böyle yemekli toplantılar yapıyoruz. Davetimize icabet ettiniz Allah razı olsun. Bugünde 28 Şubat olması anlamlı bir tevafuk oldu bu toplantımız. Bu toplantımızın 28 Şubat’ta böyle bir tevafuk olması hakikaten anlamlı. Allah bir daha o günleri göstermesin. Ama Rabbimiz de böyle zulümleri unutturmasın. Özellikle yaşayanlar olarak hem çocuklarımıza nesillerimize aktarmamız lazım ki uyanık olalım. Çünkü bu zulmü daha sonra öğrendiğimiz şekliyle dini faaliyetler adı altında zehirleyerek yapanlar olduğunu üzülerek, kahrolarak anladık 15 Temmuz’da yaşayarak. Allah bir daha o günleri göstermesin. Milletimizin, neslimizin ferasetini arttırsın inşallah” dedi.

Afrin harekatına değinen Başkan Özkan; “Önemli günlerden geçiyoruz. Afrin’de bu milletin, bu ümmetin selameti ve güvenliği için canını siper eden ecdadımız yedi düvelle mücadele ediyor cesur ve kahraman Mehmetçiğimiz. Şehit olanlara Allah’tan rahmet niyaz ediyoruz gazilerimize de sıhhatli, uzun ömürler niyaz ediyoruz.  Allah onları düşmanlarımızın gözüne daha heybetli göstersin, düşmanlarımızı korkutsun. Eğer onlar ıslah olmazlarsa onları Kahhar ismi şerifiyle kahru perişan eylesin inşallah” diye konuştu.

Bedesten’in tarihi geçmişine değinen Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, “Uzun bir dönem bu nesli bu milleti ecdadıyla küstürmek isteyen, inancımızla, gelenek ve göreneğimizle bağımızı kesmek isteyen bir uzun dönem yaşandı. Maalesef böylesine devasa tarihi eserlerde yıllarca kapalı kaldı. Binlerce, on binlerce Türkiye genelindeki eserlerden biriydi burası. Elhamdülillah Allah nasip etti burayı kiraladık, açtık, temizledik, yine ecdadımız o zamanki ruhla öyle sağlam yapmış ki sadece kendi yaşadığı çağda değil ileriki nesillerimiz torunlarımızda istifade etsin diye böyle sağlam yapmış. Bizde Elhamdulillah aynı gayeyle, aynı hizmetle tekrar açtık böylesine güzel sohbetlere vesile oluyor. Yapandan yaşatandan Allah’ım razı olsun” şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin ise; “Hakikaten zor günler geçirdiğimiz bu dönemde 28 Şubat postmodern darbesinin yıldönümünde, 15 Temmuz’un ayak sesleri olan 28 Şubat’ın yıldönümünde bir araya gelmek çok manalı. Bu organizasyonu yaptığı için Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu topluma çok şey borçlusunuz. Çok vebaliniz var din görevlisi olarak, büyük gayret gerekiyor, yaşadığımız 15 Temmuz’dan sonra inanın tüm vatandaşlarımıza sadece imamlık görevinizin yanında daha farklı hizmetler etmeniz gerekiyor, gönüllerine girmeniz gerekiyor. Özellikle ve özellikle çocuklarımıza değerler eğitimini sizler aracılığıyla daha çok aktarmamız gerekiyor. Çünkü vatandaşlarımızla sizler birebirsiniz. Günde beş vakit namazlarda ve akabinde de camilerde mahallede birebir tanınan birebir irtibatta olduğunuz kişilersiniz. Hem devlet göreviyle hem de üzerinizde bulunan görev nedeniyle vebaliniz ağır” dedi. 

 

İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar konuşmasında böyle bir programın düzenlenmesinden dolayı Belediye Başkanı’na teşekkür etti.

Gürpınar; “Bizleri bu güzel mekanda topladığı için değerli Belediye Başkanımıza ve davete icabet eden siz değerli din görevli kardeşlerime teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımızın gösterdiği bu incelik hem şehrimizdeki tarihi eserlerin farkındalığını oluşturma anlamında güzel hem din görevlilerimize yapılan bir ikram. Bu yemek ikramı büyük bir olay gibi görünmese de değer verme anlamında güzel. Şehrimizin önderleri olarak sizler şehrin kılcal damarlarında her bir köşesinde cemaatle, cemiyetle iç içe hizmetleri sürdürürken acaba oralarda belediye olarak yapılması gereken bir hizmet var da biz farkında olamadık mı diye belki de sizden fikir de almayı arzu ediyorum. Oradaki dertleri, sosyal problemleri, aç, muhtaç, hasta, yolu olmayan elektriği olmayan sıkıntısı olan insanlar var mı yok mu, din diyanet adına şehrimizde mahallelerimizde yapılması gerek işler var mı yok mu bunları konuşmaya karşılıklı istişare etmeye bir fırsat zemin oluşturuldu. Sosyal devlet kavramı son yıllarda son derece güçlenerek devam ediyor. Belediyelerin, vakıfların, idarelerin el atmadığı dert, ilgilenmediği fert olmaması lazım şöyle bir devirde. O problemleri mahallede bilen en iyi kişilerin de din görevlilerimiz olduğu konusunda benim hiç tereddütüm yok. Burada birebir başkanımızla istişare ederek varsa oralardaki problemler şehrimizin genel ihtiyaçları anlamında, belediyecilik anlamında, din görevliliği diyanet anlamında yapılması gerek şeyleri istişare eder, hayat geçirmeye, projelendirmeye, uygulamaya seçilebilirsek günün en bereketli hayırlı sonucu olur. Nazik davetinden çalışmasından dolayı tekrar sizler adına Başkan’ımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)