BOR'DA YAĞMUR DUASI YAPILDI

Kış mevsiminin yaşandığı bugünlerde yağmur ve kar yağışının olmaması ve yaşanan kuraklık sebebiyle Bor’da yağmur ve kar duası yapıldı.

GÜNDEM 27.01.2023, 17:31
BOR'DA YAĞMUR DUASI YAPILDI

Kış mevsiminin yaşandığı bugünlerde yağmur ve kar yağışının olmaması ve yaşanan kuraklık sebebiyle Bor’da yağmur ve kar duası yapıldı.

Türkiye genelinde kış mevsiminin ortalarına gelinmesine rağmen yağışın beklenenin çok altında kalması nedeniyle Bor Ziraat Odası Başkanlığı öncülüğünde Cuma namazı sonrası Bor Pınarbaşı Mevkiinde yağmur ve duası yapıldı.

Programa Ak Parti Niğde Milletvekili  Yavuz Ergun, Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, Bor İlçe Müftüsü İsmail Çakır, Bor Ziraat Odası Başkanı Nurettin Eriç, Sivil Toplum Kuruluşları, Oda Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Programda ilk olarak  Allah'a yakınlığımızın nişanesi olarak kurbanlar kesildi. Bor İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Ömer Er Kuranı Kerim Tilaveti gerçekleştirdi. İlçe Müftüsü İsmail Çakır eşliğinde ise  Tövbe istiğfar getirildi.

Katılımcılara Yağmur Duası ve ( İstiska ) namazını İlçe Müftüsü İsmail Çakır kıldırdı ve akabinde Yağmur Duasını yaptı.

Niğde'de ve Bor'da son yılların en kurak kışının yaşandığını ifade eden Bor Ziraat Odası Başkanı Nurettin Eriç, “Şuanda da çok güneşli günler geçiriyoruz. Güneşli günler bir yandan güzel gibi görünse de tarım açısından, canlıların yaşamı açısından, toprak açısından, yer altı suları açısından çok olumsuz bir seyir ifade ediyor. Dolasıyla biz de bu kuraklığın son bulması için toplandık. Kurbanlarımızı kestik, Halkımızı duaya, namaza davet ettik. Topluca istiğfar ettik, Rabbimize yöneldik” şeklinde konuştu.


 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)