BOR SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİNDE İŞLEM TAMAM

Bor devlet hastanesinin taşınmasının ardından yıllardır atıl durumda kalan eski bor devlet hastanesi binası ve arazisinin akıbeti merak konusu olmuştu. Konuyla ilgili müjdeyi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu verdi.

GÜNDEM 17.01.2022, 23:40 18.01.2022, 09:19
BOR SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİNDE İŞLEM TAMAM

Bor devlet hastanesinin taşınmasının ardından yıllardır atıl durumda kalan eski bor devlet hastanesi binası ve arazisinin akıbeti merak konusu olmuştu. Konuyla ilgili müjdeyi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu verdi.

 

Eski Bor Devlet Hastanesinin bulunduğu alan ve taşınmazları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne tahsis edildi.

 

Eski Bor Devlet Hastanesi alanı böylece, gerekli fiziki çalışmalar yapıldıktan sonra Bor Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak hizmet vermeye başlayacak.

Uzun süren görüşmelerin ardından güzel bir haber alındığının altını çizen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, bu tahsisin gerçekleşmesinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına, Sağlık Bakanlığına ve tüm paydaşlara teşekkürlerini iletti.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu açıklamalarının devamında, “3 aydır süren girişimlerimizin neticesini aldığımız için çok mutluyuz. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ni fiziki ve akademik anlamda daha iyi bir konuma ulaştırmak ve bölgesinde etkili bir bilim merkezi haline getirmek için çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdüreceğiz” dedi.

İSTASYON CADDESİ ESKİ GÜNLERİNE DÖNER Mİ?

Özellikle devlet hastanesinin taşınmasından dolayı ekonomik hareketin oldukça azaldığı Bor İstasyon Caddesi, Bor Sağlık Bilimleri Fakültesinin hizmet vermeye başlamasının ardından eski yıllardaki hareketli günlerine geri dönecek mi merak konusu. Bölgedeki esnaflar fakültenin bir an önce hizmete girmesinin Bor için çok önemli olacağını ve ekonomik ve sosyalleşme açısından Bor’a çok büyük katkı vereceğini belirttiler.

BELEDİYENİN ÜSTÜN PARK PROJESİ ÖNEMLİ

Bor Belediye Başkanı Serkan Baran’ın seçim yatırımlarından biri olan İstasyon Caddesini Canlandırma Amaçlı Üstün Parka Yeni İşyerlerinin Açılması Projesi bu açıdan çok önemli. Projeyle alakalı olarak Bor Belediye Başkanı Serkan Baran: “Sağlık Bakanlığı’nın şehrin merkezinden hastanelerin taşınmasına yönelik politikasına binaen devlet hastanemiz, merkezimizden yani İstasyon Caddesi’nden taşınmak durumunda kalmıştı. Bu durumla birlikte eski hastanemizin civarında bulunan esnaflarımızın da kazancı doğal olarak oldukça düşmüş, ilçemizin merkezinde boşluklar oluşmaya başlamıştır. Hem şehir merkezimizin eski canlılığına kavuşturulması amacıyla hem de ilçemizde ikamet edip birçok ihtiyacı için Niğde’ye giden hemşerilerimizin Bor’da tutulması gayesi ile Üstün Park’ın, İstasyon Caddesi’ne bakan bölümüne Niğde’ye gitme sebeplerimizi de ilçemize getirmemize olanak sağlayacak yeni işyerleri planlamaktayız. Projemizin içerisinde Üstün Park’ın yeşil ve doğal yapısına en ufak bir zarar verilmeyecek, bahsi geçen işyerleri de Üstün Park’ın doğasına uygun dizayn edilecektir.

Böylelikle hem ilçemizde ikamet eden öğrencilerimizin hoş vakit geçirebileceği alanlar oluşturulmuş olacak hem de cadde esnaflarımızın mağduriyetleri giderilecektir.” Demişti.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)