BOR’DA KÜTÜPHANELER HAFTASI KUTLANDI

Bor’da 58. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Halk Kütüphanesi tarafından bir kutlama programı gerçekleştirildi.  

GÜNDEM 31.03.2022, 07:12 31.03.2022, 07:20
BOR’DA KÜTÜPHANELER HAFTASI KUTLANDI

Bor Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Bor Kaymakamı Mehmet Yavuz, Bor Emniyet Müdürü Caner Öz, Bor İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru, Bor Vergi Dairesi Müdürü Fatih Çimencan, Bor Huzurevi Müdürü Cemil Öztürk, diğer kurum müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını Bor Halil Nuri Yurdakul İlçe Halk Kütüphane Müdürü Murat Başkan yaptı. Başkan konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

“Kamuoyunda kütüphane konusunda olumlu çağrışım oluşturmak; kitap, kütüphane ve Okuma kültürü konularında toplumsal algıyı yükseltmek; dünya Kütüphaneciliğindeki önemli gelişmeleri paylaşmak üzere 1964 yılından bu yana her yıl mart ayının son pazartesi ile başlayan hafta Kütüphane Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl, 58. Kütüphane Haftası, 28 Mart–03 Nisan 2022 tarihleri arasında, "Kütüphanede Hayat Var" ana teması ile yurt çapında kutlanmaktadır. Bor Halil Nuri Bey İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü olarak hafta boyunca yapacağımız çeşitli etkinliklerle bu kutlamalara dahil olacağız. Gerçekleştirdiğimiz açış programımıza katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

Kütüphaneler, her dönemde insanlık bilgi birikiminden yararlanmanın adresi olmuştur. Kütüphane ve kütüphanelerde bulunan kitap sayısı, o ülkenin kültürel gelişmişliğin en önemli göstergelerinden birisidir.

Bor İlçe Halk Kütüphanesi olarak amacımız Özellikle okul öncesi ve okul çağı çocuklara yönelik etkinliklerle her çocuğumuzun yolunun kütüphaneden geçmesi ve kendilerine yepyeni ufuklar açacak olan kitaplarla tanışmasına aracılık etmektir.

Etkinliklerin, kütüphane kullanıcı sayısı, üye sayısı, ödünç alınan kitap sayılarında artış sağladığı ve okuma kültürünün geliştirilmesinde katkısı olduğu gözlemlenmektedir.

Bor İlçe Halk kütüphanemizde bakanlığımızın telif anlaşması yaptığı her yaş grubuna hitap eden 70’ı aşkın sinema filmlerini her hafta Perşembe günü, hafta içi izleme imkânı bulamayanlar için ise Cumartesi günü tekrar gösterimi ile kütüphane kullanımının ve dolayısıyla üye sayımızın artmasına katkı sağlamaktadır.

Ayrıca bakanlığımızın gönderdiği zekâ oyunları ile çocuklarla eğlenceli, güzel ve verimli vakit geçirebileceği kütüphanelerin bir cazibe merkezi olması yolunda bayağı yol kat ettik.

Bunların dışında kütüphanemizde çocuklarla çeşitli el becerilerini geliştirici etkinlikler yapılmakla atalarımızın dediği “insan yedisinde neyse yetmişinde odur” sözünden hareketle geleceğimiz olan şimdiki çocukların yedisinden önce kitapla tanışmasını sağlayıp kitapla olan yolculuğunun yetmişine kadar sürmesine vesile olmak istiyoruz.” Dedi.

Açılış konuşmasının ardından Müzik dinletisine geçildi. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Türk Musikisi Devlet konservatuvar öğrencileri misafirlere müzük şöleni verdi.

Program da son olarak En çok kitap okuyan öğrencilere ödül töreni düzenlendi. Kütüphaneden en çok kitap okuyan 3 öğrenciye bisiklet hediye edildi. Öğrencilere ödüllerini Bor Kaymakamı Mehmet Yavuz takdim etti.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)