Bucak Çayır Cazibe Merkezi Olacak

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir bir araya geldiği basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. 

GÜNDEM 07.09.2021, 13:49
Bucak Çayır Cazibe Merkezi Olacak

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir bir araya geldiği basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. 
Bucak Çayır’ın bir cazibe merkezi haline getirileceğini belirten Başkan Özdemir konuşmasında şu ifadelere yer verdi. 
"Şu an hep birlikte Kanal boyu bulvarındayız. Burada yaklaşık 3 buçuk kilometrelik bir yol çalışmamız var, bu yolu Devlet Bahçeli Bulvarı ile birleştiriyoruz.
Bisiklet Yolu ve Yürüyüş Yolu Yapıyoruz.
Biliyorsunuz buranın daha önceleri iki tarafta hem gidiş hem geliş olarak akan karmaşık bir trafiği vardı ve biz trafik komisyonundan çıkan karar gereğince burayı bir tarafı geliş bir taraf gidiş olan 9 metrelik bölünmüş bir yol haline getirdik. Bu yola aynı zamanda üç buçuk kilometrelik bir bisiklet yolu ve yürüyüş yolu yapmaktayız ve bunun yanı sıra peyzaj çalışmalarımızda devam ediyor.
Burası Atatürk Orman Çiftliği Gibi Olacak
Kokoreç dükkanlarının yanına çok güzel yeşil piknik alanları oluşturacağız hemşerilerimizin hafta sonları güzel vakit geçirebileceği alanlar oluşturuyoruz. Kısa süre içerisinde Bucak Çayır’a 2 adet 600 kişilik sentetik saha yapıyoruz. Buraya cazibe merkezi haline getirmeyi düşünüyoruz. Kısa zaman içerisinde hastanenin yanındaki kokoreç dükkanlarını buraya taşıdıktan sonra, burayı Ankara'daki Atatürk Orman Çiftliğine benzer bir şekilde dönüştürmeyi düşünüyoruz. Burada belediyemize ait imar alanları da var, inşallah burasını kokoreç dükkanları gibi kebapçılar tantuniciler ve lokantalarla farklı bir cazibe noktasına dönüştürmeyi planlıyoruz.
Vatandaşlarımızı şunu bilsin istiyoruz. Bu yol başlangıcı olan Eski sanayi kısmı ve Eski Sanayi kısmındaki bulvarın başlangıcında maalesef yanlış planlardan dolayı 7 metre olarak başlıyor bizse maksimum 9 metreye çıkartabilirdik.
Kısaca kanal boyu Caddemiz ve Bucak çayır mevkii bu çalışmalarımız tamamlandığında önemli bir cazibe merkezi haline gelecektir" dedi.

(Niğde Belediyesi)

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)