ÇKS için Son Gün Yarın

Niğde Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Veli Kenar, 2017 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS ) son başvuru tarihinin yarın mesai bitimi olduğunu belirtti.

GÜNDEM 29.06.2017, 10:36 29.06.2017, 10:37
ÇKS için Son Gün Yarın

Niğde Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Veli Kenar,  2017 yılı  Çiftçi Kayıt Sistemi’ne  (ÇKS ) son başvuru tarihinin yarın  mesai bitimi olduğunu belirtti.

Kenar; 2017 yılı  ÇKS kaydını yaptırmayan çiftçilerimizin son gün yoğunluk yaşanabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak,  son günü beklemeden bir an önce  ÇKS kayıtlarını yaptırmalarını istedi.

Ayrıca ilgili mevzuat gereği  yarın mesai bitiminden sonra yapılacak  müracaatların dikkate alınmayacağını da sözlerine ekleyen Kenar; “ Bu nedenle çiftçilerimizin mağdur duruma düşmemeleri ve tarımsal desteklemelerden yararlanabilmeleri için süresi içerisinde İl ve İlçe Müdürlüklerimize gelerek ÇKS kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir” dedi.

Kenar, “ ÇKS başvurusunu yaptırmayan üreticiler, yıl içinde mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri ve prim uygulamaları gibi desteklemelerden yararlanamayacaklar. Uygulanan desteklemelerin yanı sıra yıl içerisinde yaşanması muhtemel herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelen zarar doğrultusunda kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklemeler için de ÇKS başvurularının mutlaka yaptırılmış olması gerekmektedir. Tüm bunlar göz önünde bulundurularak Çiftçilerimiz 30 Haziran 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar 2017 yılı ÇKS başvurularını yaptırmalıdır” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)