Dağ Keçileri İçin Yonca Bırakıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Niğde Şube Müdürlüğü Av Koruma Kontrol ekiplerince Niğde’de olumsuz hava koşullarından yaban hayvanlarının etkilenmemesi için doğaya ot bırakıldı.

GÜNDEM 29.01.2018, 10:16 29.01.2018, 10:18
Dağ Keçileri İçin Yonca Bırakıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Niğde Şube Müdürlüğü Av Koruma Kontrol ekiplerince Niğde’de olumsuz hava koşullarından yaban hayvanlarının etkilenmemesi için doğaya ot bırakıldı.

Soğuk ve ağır şartlarda geçen kış nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarının beslenmesi için, Doğa Koruma ve Milli Parklar Niğde Şube Müdürlüğü Av Koruma Kontrol ekiplerince yaban hayata destek sağlandı.

Bütün yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve dondurucu soğukların, Niğde’de de etkisini göstermesi nedeniyle Niğde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Av Koruma Ekiplerince Niğde Merkez Çamardı İlçesi, Aladağlar milli parklar ile Demirkazık yaban hayatı geliştirme sahasında bulunan yaban keçileri için Orman su İşleri Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Niğde Şube Müdürlüğü Av Koruma Kontrol ekiplerince dağ keçileri için 800 kilogram yonca ve ot balyaları bırakıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar çalışanlarınca yaban hayvanları koruma ve yemleme çalışmalarına devam ediliyor.

Son günlerde ülkeyi etkisi altına alan yoğun kar yağışının Niğde'deki yaban hayvanların hayatını olumsuz etkilediğini ifade eden Orman ve Su İşleri Niğde Şube Müdürü Turgut Koçak, ekiplerin köy muhtarları ve köylülerinde yardımlarıyla, yaban hayvanlarının yoğun olarak bulundukları yerlere ot balyaları ve yonca koyduklarını söyledi. 

Koçak, açıklamasında şunları kaydetti:  "Yemleme çalışmalarının yapılmadığı takdirde hayvanların ölümü gerçekleşebilir. Bu nedenle de biz her yıl bu bölgelerde yemleme çalışması yapıyoruz. Özellikle karın baskın olduğu bu dönemlerde bunlar yapılmaktadır. Fakat bölgede yaşayan insanlardan da evde oluşan yemek ve ekmek artıklarını çöpe atacaklarına çevrede bulunan orman kenarlarına bırakmalarını istiyoruz. Bizim buradaki temel amacımız hayvanların yaşamsal olarak varlıklarını sürdürmek ve bölgede çoğalmalarını sağlamaktır." 

Koçak, Bu kapsamda Orman ve Su İşleri Bakanlığı VII. Bölge Müdürlüğü Niğde Şube Müdürlüğümüz ile Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Anabilim Dalı işbirliği ile de avlaklarında yemleme çalışmasını gerçekleştirdik. Kurumumuz personeli eşliğinde düzenlenen yemleme programına Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Kubilay Yazıcı, Yrd. Doç. Salih Uslu ve “Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi” etkinlikleri kapsamında yaklaşık 80 civarında 3. Sınıf öğrencisi katılım sağlamıştır. Katılımcılar yemleme çalışmalarında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında Kurumumuz personelince bilgilendirilmiş ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Anabilim Dalı tarafından temin edilen yaklaşık 1000 kg civarındaki buğday kanatlı türlerin doğal ortamlarında desteklenmesi amacıyla doğaya bırakılmıştır” dedi. 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)