Eğitimli Çobanlar 'Sertifika' Aldı

Bor İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Bor Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim' sertifika töreni gerçekleştirildi.

GÜNDEM 17.02.2017, 11:21 17.02.2017, 11:27
Eğitimli Çobanlar 'Sertifika' Aldı

Bor İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Bor Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim' sertifika töreni gerçekleştirildi. 

Bor'da 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim' eğitimlerine 88 kişi başvurdu ve 60 kişi sertifika almaya hak kazandı. 
Bor Halk Eğitim Merkezi sosyal salonunda gerçekleştirilen sertifika töreni saat 11:00'de başladı. Törene Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Çukurkuyu Belediye Başkanı İleri Koçak, Niğde İl Gıda Tarım ve Haycancılık Müdür Yardımcısı Saadettin Yılmaz, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü vekili Hüseyin Erdem Nortçu, Bor Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ethem Erdoğan, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Erdoğan Yılmaz, yetkiliker ve sertifika almaya hak kazanan vatandaşlar katıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan sertifika töreninde ilk konuşmayı Niğde İl Gıda Tarım ve Haycancılık Müdür Yardımcısı Saadettin Yılmaz gerçekleştirdi. Her yıl bu tür eğitim kursları düzenlediklerini belirten Yılmaz, konuşmasında, "Sürü Yönetimi Elemanı Benim eğitimi 2015 yılında başlamış olup bakanlığımız, İŞKUR ve Ziraat odaları tarafından çoban mesleğine statü kazandırmak amacıyla yapılan bir çalışma neticesinde başladı. Şuanda sertifikalı olan çobanlarımızın sürü sahipleri tarafından istihdam edilirken sigortalarını yatırmak kaydıyla beş bin lira destekleme vererek hem çobanlarımızın aranmasının önünü açtık, hemde mesleki anlamda eğitim sayesinde de bazı eksiklikleri varsa bunları kazanmalarına yardımcı olduk. Bu eğitimde emeği geçen ilçe müdürümüze, birlik başkanımıza, halk eğitim müdürlüğümüze ve sizlere katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum." dedi. 
Törende kısa bir konuşma gerçekleştiren Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ise, devletin çobanları istihdam edenlere beş bin lira teşvik verdiğini söyledi. 
Sertifika almaya hak kazanan 60 kişiye sertifikaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Törenin sonunda hatıra fotoğrafı çekinildi. 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)