Erat 15 Temmuz'u İlk Kez Anlattı

15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, ilk kez o geceyi anlattı.

GÜNDEM 14.11.2017, 10:49 17.08.2018, 05:42
Erat 15 Temmuz'u İlk Kez Anlattı

15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, ilk kez o geceyi anlattı.

Haber: Muharrem Temel - Bor'un Sesi Gazetesi

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, 15 Temmuz darbesinden sonra ilk kez konuştu. Başkan Erat, demokrasiye sahip çıkmak için meydanlara akın ettiklerini söyledi.

EMNİYET MÜDÜRÜ SORUN YOK DEDİ

15 Temmuz akşamında Kayabaşı Parkında oturduklarını belirten Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, "Telefonum çaldı arayan İstanbul'da ki yeğenimdi ve bana köprülerin kapandığını, darbe yapıldığını söyledi. Hemen oturduğum yerden kalktım ve o zaman ki Ak Parti İlçe Başkanımız Yavuz Ergun'ü aradım. O sırada da karşımda o günkü İlçe Emniyet Müdürü oturuyordu. Kendisine müdürüm bir şey mi var diye sordum. Kendisi bana hayır başkanım bir şey yok dedi. Zaman kaybetmeden Yavuz başkanımla yola çıktık. Telefonlarla herkesi arayarak 'Gün bugün' diye vatandaşlarımızı meydanlara davet ettik." dedi.

AİLECEK NİĞDE MEYDANINDAYDIK

Daha sonra Bor Belediyesinin bütün ışıklarını yaktıktan sonra Niğde'ye gittiklerini ifade eden Başkan Sıtkı Erat, sözlerine şu şekilde devam etti: "Niğde meydanına geldiğimizde yirmi kişi toplanmıştı. Bu kişilerden yirmi birincisi bendim, yirmi ikincisi ise Yavuz başkanımdı. Birde geçtiğimiz günlerde görevi bırakan Emrah Özdemir başkanım vardı. Hanımım, kızım, oğlum, yeğenim, şoförüm biz tamamen meydandaydık. Siyasilerden bir tek Emrah Başkan meydandaydı. Kendisinden Allah razı olsun. Yavuz başkandan Allah razı olsun, herkesi meydanlara davet etti." dedi.

O EMNİYET MÜDÜRÜ BENİ TUTUKLAMAYA GELMİŞ

15 Temmuz gecesini anlatmaya devam eden Başkan Erat, "15 Temmuz'da ilçemizde Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten şahıs o gün beni tutuklamaya gelmiş. Bir baktık ki 6 ay sonra bu emniyet müdürü FETÖ'den görevden alındı. Yazık değil mi bize? Yazık değil mi bu vatanın evlatlarına?" diye konuştu.

BELEDİYE OLARAK SORUŞTURMA GEÇİRDİK

15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişiminden sonra Bor Belediyesini şikayet edenlerin olduğunu söyleyen Erat, "Darbe girişiminden sonra Bor Belediyesini şikayet ettiler. FETÖ kapsamındaki bir iş yerinden alışveriş yaptığımızı belirterek şikayet etmişler. Allah'tan reva mı bu? Biz o iş yerinden alışveriş falan yapmadık. Bu konu için İç İşleri Bakanlığından soruşturma geçirdik. Müfettişler geldiler ve inceleme yaptılar. Ama her hangi bir alışveriş yapıldığına dair bir şey bulamadılar. Allahın izniyle bu işten de alnımızın akıyla çıktık." diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (1)
Mustafa türkben 6 yıl önce
Sayin başkanım öncelikle geçmiş olsun dileklerimi bildirim biz sizin ne yönde olduğunuzu çocukluk yıllarından ve ailenizden biliriz sizin gibi memleket sevdalı biri için bunlar size viz gelir memlekete faydali olmak için devam sizi seviyoruz saygilarimla