Eski Hücrede İstiridye Mantarı Yetiştirilecek

Niğde E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda 2000'li yıllardan önce hücre olarak kullanılan alanda açılan İstiridye Mantar Yetiştiriciliği Atölyesinde üretime başlandı.

GÜNDEM 05.04.2018, 09:16 05.04.2018, 09:16
Eski Hücrede İstiridye Mantarı Yetiştirilecek

Niğde E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda 2000'li yıllardan önce hücre olarak kullanılan alanda açılan İstiridye Mantar Yetiştiriciliği Atölyesinde üretime başlandı.

Niğde Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Niğde E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlü ve tutukluların meslek öğrenmelerini sağlamak ve üretme isteklerini geliştirmek için cam üretimi, el sanatları, tekstil gibi çeşitli alanlarda atölye çalışmalarını sürdürüyor.

Bu amaçla 2000'li yıllardan önce hücre olarak kullanılan ve yeni infaz sistemiyle kaldırılan 112 metrekarelik alanda kurulan İstiridye Mantar Yetiştiriciliği Atölyesi'nde Tarım İl Müdürlüğü tarafından eğitim verilen 20 hükümlü çalışıyor.

Yılda 4 kere hasat hedeflenen atölyeden elde edilen ürünler, İş Yurdu Müdürlüğüne satışı yapılarak, Niğde Adliyesi'nde görevli personel, hükümlü ve tutukluların ihtiyaçlarında kullanılacak.

Bu arada tahliye olduktan sonra en az 6 mahkumun takibi yapılarak, mantar yetiştiriciliğine sevk edilmesi planlanıyor.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)