GEÇEN HAFTA İBADETE AÇILDI, BU HAFTA CEMAAT DIŞARDA KALDI!

Restorasyonu tamamlanarak geçtiğimiz hafta Cuma günü protokol üyelerinin katılımlarıyla resmi açılışı yapılan Bor Sultan Alaeddin Camii bugün Cuma Namazında kapılarını yine ibadete kapattı.

GÜNDEM 06.01.2023, 14:34 06.01.2023, 15:37
GEÇEN HAFTA İBADETE AÇILDI,  BU HAFTA CEMAAT DIŞARDA KALDI!

Restorasyonu tamamlanarak geçtiğimiz hafta Cuma günü protokol üyelerinin katılımlarıyla resmi açılışı yapılan Bor Sultan Alaeddin Camii bugün Cuma Namazında kapılarını yine ibadete kapattı.

30 Aralık 2022 Cuma Günü düzenlenen resmi törenle birlikte kurdelesi kesilerek açılışı yapılan Bor'un en eski yapılarından olan tarihi Sultan Alaeddin Camiine  bugün Cuma namazı için gelen cemaat caminin kapalı olmasından dolayı dışarıda kaldı.

Uzun bir aradan sonra Camide namaz kılmak heyecanı  için gelen cemaat caminin Cuma namazı saatinde kapalı olmasına büyük tepki gösterdi.

SORUMLULUK KİMDE?

Caminin kapalı olduğunu görüp tepki gösteren vatandaşlar cami açılışının daha bir  hafta önce yapıldığını belirterek, bu hafta caminin neden kapalı olduğu konusunda hiç bir bilgi verilmediğini belirttiler. Vatandaşların caminin ibadete açılmasının sağır sultanların bile duyduğu bir ortamda, şimdi caminin kapalı olması konusunda hiçbir bilgi verilmemesini de sorumsuzluk olarak ifade ettiler.

Bu caminin restorasyonunu ve açılışını kendine maâl eden kişi ve kurumlardan bir açıklama beklediklerini ifade eden vatandaşlar , "Cami  açılışını sırf gösteriş olsun diye mi yaptılar" dedi.

MADEM KAPALI KALACAK NEDEN AÇILIŞI YAPILDI?

Cuma namazı öncesinde camiye giremeyen vatandaşlar, resmen bir şov gösterisiyle caminin açılışının yapıldığını fakat aradan bir kaç gün geçmesine rağmen yine hizmet vermeyen caminin neden açılışının yapıldığını anlayamadıklarını ve bir an önce bu tarihi caminin ibadete açılmasını istediler.

Meraklı gözlerle caminin kapısından ve penceresinden içeriye bakarak caminin kapalı olduğundan emin olan cemaat  daha sonra namazlarını kılmak için çevredeki diğer  camilere yetişmeye çalıştı.

HABER - FOTOĞRAF: YASİN DÜZGÜN

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (1)
Şenol 1 yıl önce
Güya geçen hafta ibadete açılmıştı camiinin ibadete kapanması ilginç