HÜKAGED’ten Kadınlar Günü Etkinliği

Niğde Hüdavend Hatun Kadın Çocuk ve Gençlik Derneği 8 Mart Dünya kadınlar günü kapsamında düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

GÜNDEM 09.03.2018, 08:54 14.09.2018, 01:57
HÜKAGED’ten Kadınlar Günü Etkinliği

Niğde Hüdavend Hatun Kadın Çocuk ve Gençlik Derneği 8 Mart Dünya kadınlar günü kapsamında düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Niğde Hüdavend Hatun Kadın Çocuk ve Gençlik Derneği tarafından düzenlenen Kadınlar günü kahvaltı programına Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’in eşi Dr. Çiğdem Şimşek, Belediye başkanının eşi Münevver Özkan, Aile ve sosyal Politikalar il müdürünün eşi Hamide Koca, Emniyet müdürünün eşi Nurdan Cebeloğlu, Ak parti il başkanının eşi Mukaddes Peşin, Ak parti Kadın kolları başkanı Gülsüm Temur, STK başkanları, HÜKAGED üyeleri ve Huzurevinde yaşayan kadınlar katıldı.

HÜKAGED başkanı Fatma Büyükakkaş yaptığı konuşmada “Dayanışmanın dostluğun kardeşliğin günü olması  temennisiyle bir araya geldik. Dört yıldır dernek çalışmalarımızda kadınlarımızın daha yaşanabilir bir dünyada yaşayabilmeleri için istihdam sağlama, girişimci kadın sayısının artması, eğitimli iş kadını olabilmeleri için kurslar düzenledik. Etkin projeler gerçekleştirdik. Kadın toplumda en önemli halkadır. Dünya nüfusunun yarısını oluşturan kadınların bulunduğu ortamlar daha medeni daha üretken daha ileridir. Karar mekanizmalarında hakkıyla katılabildiği zaman daha gelişmiş  bir ülke olma yolunda ilerleyebiliriz. Kadın olmak ayrımcılıkla şiddetle acıyla, taciz ve tecavüzle ölümle iç içe yasamak demek olmamalıdır. Önümüzdeki günlerde çıkacak yasal değişikliklerin en caydırıcı cezaların yürürlüğe gireceğini ümit ediyorum. Bu kötü olayların son yıllarda kadınların kazandığı hakları gölgelemesine de izin vermemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerimle kadınlar gününü kutluyorum” dedi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)