İnşaat İşçilerinin Ekmek Mücadelesi

Niğde’ye ekmek parası kazanmak için Kars ilinden gelen, inşaat işçileri, aile geçimini sağlamak için yazın kavurucu sıcaklıkta, kışın ise soğuk havalarda zorlu bir mesaide çalışmalarını sürdürüyorlar.

GÜNDEM 27.11.2017, 09:58 27.11.2017, 09:58
İnşaat İşçilerinin Ekmek Mücadelesi

Niğde’ye ekmek parası kazanmak için Kars ilinden gelen, inşaat işçileri, aile geçimini sağlamak için yazın kavurucu sıcaklıkta, kışın ise soğuk havalarda zorlu bir mesaide çalışmalarını sürdürüyorlar. 

Niğde il merkezinde yapımı devam eden inşaatlarda, kum eleyen, tuğla indiren, gerektiği yerde sırtında çatı katına tuğla taşıyan, soğuk demir bağlayan ve kalıp  bağlayan Niğde’de bir çok inşaatı kabala usulü alan ve il genelindeki bir çok yapıyı alıp tamamlayan İnşaat ustaları ve ekibi, zor ve yorucu çalışma koşullarına rağmen çalışmalarına ara vermeden devam ediyorlar.  

İnşaatta demirci ustası olarak çalışan Ali Demir(20); “ biz ekmek parası kazanmak için Kars ilinden Niğde’ye geldik. Yazın kavurucu sıcağında kışın ise dondurucu soğuğa rağmen çalışarak evimize bir ekmek parası götürmeye çalışıyoruz. Kış ayı gelmesi nedeniyle demir bağlarken ellerimiz üşüyor ve biraz zorluk çekiyoruz. Zorluk çekmeden de ekmek parası kazanmak çok zor. Yazın sıcaklarında yine kafamıza taktığımız şapkalarla korunabiliyorduk ama kışın soğuğundan korunmak zor. Olsun biz yine kışın soğuğuna rağmen ekmek parası kazanmaya çalışıyoruz” dedi.

 Bir diğer demirci ustası Kürşat Bulut (31) ise; “ inşaat işlerinde çalışmanın zorluklarına değinerek, ''Toz ve dumanın içinde çalışıyoruz. Kimi zaman beton dökerken, harç üstümüze sıçrar her tarafımız harç içinde kalır. Ayrıca sürekli dışarda çalışıyoruz. Yazın güneş sürekli tepemizde, kışın ise soğuk hava demeden inşaatlarda çalışmaya devam ediyoruz. Ayrıca inşaatlarda çalışan işçilere baktığınızda, hemen hemen hepsinde zaman ile bel fıtığı hastalığı çıkıyor. Bundan ziyade inşaatlarda düşme riski çok yüksek. Bu düşmeler sonunda el ayak kırılmaları yaşanıyor. İnşaat işinde çalışmak hem çok zor hem de çok riskli. Ama ekmeğimizi bu işten kazandığımız için işimizi severek yapıyoruz. İnşaatlarda çalışırken bütün riskleri ve zorlukları bir tarafa bırakarak direk işimize konsantre olup aldığımız inşaatı tamamlamaya çalışıyoruz'' ifadelerini kullandı.  

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)