Kadına Değer Vermek Geleceğe Yapılan En Büyük Yatırım

Niğde Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğü ile Niğde müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği 8 Mart Dünya kadınlar günü etkinliği Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’in eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek’in katılımıyla Niğde Kültür merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi.

GÜNDEM 09.03.2018, 08:54 14.09.2018, 01:57
Kadına Değer Vermek Geleceğe Yapılan En Büyük Yatırım

Niğde Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğü ile Niğde müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği 8 Mart Dünya kadınlar günü etkinliği Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’in eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek’in katılımıyla Niğde Kültür merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Niğde Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğü ile Niğde müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinliğinde konuşan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’in eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, “ Kadınlar olarak toplumsal, ekonomik, siyasal konumlarımızı geliştirmek, ayrımcılığı ve önyargıları yok etmek üzere kamu kurum ve kuruluşlarından yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarından medyaya kadar tüm kesimlerin ön saflarında aktif olarak yer almalıyız. Toplumda var olan ve yaşanan her türlü ekonomik, sosyal ve siyasal problem birbiri ile dolayısıyla kadınların sorunlarıyla ilgili ve bağlantılıdır. Ancak kadınların yaşamış olduğu sorunları çözmekle diğer sorunların çözülmesi kolaylaşabilir. Kadın sorunları ile ilgili yapılan araştırmalar, dünyada yoksulluk içinde yaşayan 1.4 milyar insanın yüzde 70 ini kadınların oluşturduğunu ortaya koyuyor. Dünyanın en yoksul işçilerinin yüzde 60’ını yine kadınlar oluşturuyor. Kadınlar erkeklere göre yüzde 20 ila yüzde 50 arası daha az maaş alıyor. Dünyada açlığın, savaşın ve göçlerin en ağır maliyetlerini kadınlar ödüyor” dedi.

Kadınlarımızın taleplerinin, isteklerinin özünde ki eşitlik anatomik, fizyolojik ya da duygusal bir eşitlik değildir diyen D. Çiğdem Şimşek; “ Söz konusu eşitlik, hayata katılma, kendini geliştirme, üretme ve üretimin sonuçlarından hak ettiği payı alma anlamında fırsat eşitliğidir. Bu konuda biz kadınlara büyük görevler düşmektedir. En önemli ve öncelikli görevimiz Eğitim olmalıdır.  Eğitimli kadın toplumun ışığıdır. Bir erkeği eğitirseniz bir adamı eğitirsiniz, bir kadını eğitirseniz bir kuşağı eğitmiş olursunuz. Kadın öğrenirse çocuğuna da öğretir. Çünkü anne çocuğun ilk öğretmenidir. Annenin çocuğuna verdiği mesajı çocuk dünyaya iletir” diye konuştu.

Kadına değer vermek geleceğe yapılan en büyük yatırım olduğunu söyleyen Dr. Şimşek; “ Son günlerde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarımızın, çeşitli olumsuzluklarla karşı karşıya kalması bizleri derinden üzmektedir. Özellikle de kadına yönelik şiddetin sıkça konuşulduğu şu günlerde 8 Mart bizler için daha da fazla önem kazanmıştır. Kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi, ayrımcılığın sona erdirilmesi, kadınların maruz kaldığı ekonomik haksızlıkların giderilmesi, çalışma koşullarının düzeltilmesi hepimizin temennisidir.  İşte bu duygularla birbirimize, ailemize , çevremize ve bütün insanlığa duyduğumuz sevginin hiç azalmaması dileğiyle, Dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın tekrar‘’ 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor sizleri sevgiyle selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)