Kanal Projesi Yarım Mı Kaldı!

Niğde’nin ortasından geçen ve uzun süredir ıslah çalışmaları devam eden Kızılca Deresi’nde çalışmaların tamamlandığı açıklanmıştı. Devlet Su İşleri ve Niğde Belediyesi’nin birlikte yaptığı Kızılca Deresi ıslah çalışmasının tamamlandığı açıklanmıştı.

GÜNDEM 06.04.2018, 09:37 06.04.2018, 09:37
Kanal Projesi Yarım Mı Kaldı!

Niğde’nin ortasından geçen ve uzun süredir ıslah çalışmaları devam eden Kızılca Deresi’nde çalışmaların tamamlandığı açıklanmıştı. Devlet Su İşleri ve Niğde Belediyesi’nin birlikte yaptığı Kızılca Deresi ıslah çalışmasının tamamlandığı açıklanmıştı. Yapılan çalışmalar sonucunda Kızılca Deresi’nin büyük bir kısmında çalışmaların tamamlandığı görülürken, Niğde 5 Şubat Stadyumu arkasında bulunan Kılıçarslan Parkı’nın da bulunduğu ve Devlet Demiryolları Üst geçidine kadar olan kısımda tahmini 300-400 metrelik kısım ile devamında Üst Geçidin Toprak Mahsulleri Ofisi Kısmında bulanan tahmini 300-350 metrelik kısmında hiçbir çalışmanın olmaması vatandaşların tepkisine neden oldu.

NEDEN YAPILMADI!

Yetkililer tarafından Kızılca Deresi Islah Projesinin tamamlandığının açıklanmasına rağmen bu kısımların neden yapılmadığını merak ettiklerini belirten vatandaşlar, “Eksik olan kısımlar neden yapılmadı, bu kısımlar neden yarım bırakıldı anlamış değiliz. Bu işin sorumluları kimse bu konuda bir açıklama bekliyoruz. Eksik kalan kısımlar yapılacak mı yoksa bu haliyle mi kalacak merak ediyoruz” dediler.

Vatandaşlar ayrıca Kızılca Deresi Islahı için ayrılan ödeneğin bittiğini ve ek ödenek verilmediği için bu kısımların yüklenici firma tarafından yapılmadığını iddia ettiler.

HANİ TAMAMLANMIŞTI!

Söz konusu alanlarda derenin eski halinde kaldığını ve ıslah projesi çalışması kapsamında hiçbir çalışma yapılmadığını belirten vatandaşlar, Kızılca Deresi’nin büyük bir kısmının bitirilmesine rağmen bu kısımda hiçbir çalışmamın yapılmamasına tepki gösterdiler.

Bu alanlarda çalışma yapılmamasının nedenini merak ettiklerini belirten vatandaşlar, “Kızılca Deresi’nin geçtiği bu alanlarda ıslah çalışması yapılmamasına anlam veremiyoruz. Bu kısımlar proje dışında mı bırakıldı. Neden yapılmadı, yetkililerimiz yaptıkları açıklamada Kızılca Deresi ıslah çalışmalarının tamamlandığını belirtiyorlar. Bu kısımlar yamalı bohça gibi yarım mı kalacak. Yetkililer buraları görmüyorlar mı” dediler.

YETKİLİLERE ÇAĞRI

Devlet Su İşleri 4. (Konya) Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan Kızılca Deresi Islah Projesinde yapılmayan eksik kısımların tamamlanması gerektiğini belirten vatandaşlar, “Derenin Islah Projesinin ihalesini devlet su işleri yapmış olabilir, fakat Niğde Belediyesi bu işi takip etmeli. Dere ıslahında tamamlanmayan ve yarım kalan kısımlarını Niğde Belediyesi gerekli kurumlara ileterek tamamlatmalı. Yapılmayan bölümler çirkin görüntü oluşturuyor ayrıca bölgedeki vatandaşların sağlığını tehdit ediyor. Derenin bu kısımlarının eksik kalması, bu kısımlarda çalışma yapılmaması Niğde’ye yakışmıyor. Yetkililerimizi göreve davet ediyoruz” dediler.

Bazı vatandaşlar ise Dere Islahı Projesi için ayrılan ödeneğin bittiğini ve ek ödenek verilmediği için bu kısımların yüklenici firma tarafından yapılmadığını iddia ettiler.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)