Köylülerin Su İsyanı

Niğde’nin Çamardı ilçesinde Çamardı Belediyesi’nin tarım için kullandıkları suyu ellerinden alacağını iddia eden köy halkı çalışma yapan iş makinelerine engel olmaya çalıştı.

GÜNDEM 07.12.2017, 17:39 07.12.2017, 17:39
Köylülerin Su İsyanı

Niğde’nin Çamardı ilçesinde Çamardı Belediyesi’nin tarım için kullandıkları suyu ellerinden alacağını iddia eden köy halkı çalışma yapan iş makinelerine engel olmaya çalıştı.

Çamardı Belediyesi’nin parsellemiş olduğu yeni arsalara su götürmek için, Demirkazık, Pınarbaşı, Çukurbağ ve Elekgölü köyü tarafından kullanılan tarımsal sulama suyunu almak istediğini iddia eden köylüler, çalışma yapan iş makinalarını engellemek için eylem yaptılar.

Köylerinde tarım için kullandıkları suyun ellerinden alınmak istediği belirten köylüler, sularını ne pahasına olursa oluşun vermeyeceklerini söylediler.

Sularının elinden alınacağını iddia eden Demirkazık, Pınarbaşı, Çukurbağ ve Elekgölü’nden yüzlerce köy sakini su hattı için çalışma yapılan alana gelerek, iş makinalarını durdurdu ve yapılan çalışmaya tepki gösterdiler.

Köylüler Çamardı Belediye Başkanlığı tarafından parsellenen arsalara su götürmek için köylerinde tarımsal sulamada kullanılan suyun ellerinden alınmak istendiğini belirterek, “Tarımda kullandığımız suyumuz elimizden alınmak isteniyor. Bizler tek geçim kaynağımız olan su kaynağımızı vermemek için mücadele edeceğiz. Ayrıca Çamardı ilçesinin suyu yeterli olduğu ve su sıkıntısı çekmediği herkes tarafından bilinmektedir. Suyumuz neden alınmak isteniyor neden böyle bir çalışma başlatıldı anlamış değiliz. Burada yapılan çalışmanın tek amacı yeni parsellenen arsalara su verilmek istenmesidir. Bir yere su verirken bizleri mağdur etmeye hiç kimsenin hakkı yok. Köylerimizden suyumuz elimizden alındığı zaman bu dört köyün arasında su meselesi yüzünden büyük husumetler çıkacak bu yönde endişeliyiz” dediler.

Yetkililerden sorunun çözümü için yardım beklediklerini belirten köylüler, buradan yetkililerimize sesleniyoruz bizim suyumuzu elimizden almasınlar, parsellenen arsalara su verilecekse bunu başka bir yoldan çözsünler, biz suyumuzu vermemek için sonuna kadar mücadele edeceğiz diyerek, yetkililerden yardım istediler.

Jandarma ekipleri, köylülerin iş makinalarının çalıştığı alanda yaptığı eylem için güvenlik tedbiri alırken, köy sakinleri eylemlerinin ardından olaysız bir şekilde dağıldılar. 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)