Meteoroloji Müdürlüğü Tarafından Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Niğde Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından Meteorolojik kuraklık ve iklim değişikliği konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

GÜNDEM 03.03.2018, 10:03 14.09.2018, 02:01
Meteoroloji Müdürlüğü Tarafından Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Niğde Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından Meteorolojik kuraklık ve iklim değişikliği konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı salonunda Düzenlenen bilgilendirme toplantısına Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Konya Meteoroloji 8 . Bölge Müdürü Yusuf Ulupınar , İl Gıda tarım ve Hayvancılık  Müdürü Asım Baş ve Niğde Meteoroloji İl Müdürlüğü Teknik Personelleri ile İl Müdürlüğünden çok sayıda Teknik Personel katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Konya Meteoroloji 8 . Bölge Müdürü Yusuf Ulupınar, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yüzde 90 oranında hava tahminleri yaptığını ve bunun yanında birçok sektöre de hizmet verdiğini belirterek, "Ulaştırma turizm ve tarıma kadar hizmet vermekteyiz. Tarım sektörü ile ilgili, zirai meteorolojik tahminler, zirai don uyarı sistemi, ürün izleme veri tahminleri, kuraklık analizleri, bitkinin sıcağa ve soğuğa dayanıklılık haritalarına bakıyoruz" dedi.

Programın ardından konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç ; "Bölgede zor şartlar altında üretim yapmaya çalışan çiftçimizi daima güçlü kılmak, emeklerinin karşılık bulmasını sağlamak, tarımda oluşması muhtemel don başta olmak üzere tüm tarımsal ürünlere zarar verecek doğa olaylarından üreticileri korumak için öncesinden haber etmek ve herhangi bir afetlerden durumunda mağduriyet yaşamalarının önüne geçmek için zirai meteoroloji bilgilendirme sistemine önem veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Toplantı, Meteorolojik verilerin elde ediliş yöntemleri ve tarımsal amaçlı kullanımları ile Zirai faaliyetlerle uğraşan çiftçilerin, kurum ve kuruluşların zirai meteoroloji çalışmalarından haberdar edilmesi, bu çalışmalardan yararlandırılması ve böylelikle gelirlerin artırılması meteorolojik hadiselerden oluşan (don, dolu, sel, su baskını, kuraklık afetler vb.) kayıplarının en aza indirilmesi ve bu faaliyetlerin tanıtılması hakkında Meteoroloji Müdürlüğü teknik personelinin yapmış olduğu sunumunun ardından toplantı soru cevap kısmı ile sona erdi.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)