Müdürün Talimatına Karşı Çıktı

15 Temmuz gecesi ‘Asker gelirse kimse silah sıkmasın.’ talimatı veren şube müdürüne karşı çıkan Niğdeli Polis Memuru Mualla Kerimkar “Ağabeyim asker. O bile gelse alnından vururum.” diyerek isyan etti.

GÜNDEM 09.02.2017, 08:26 09.02.2017, 08:37
Müdürün Talimatına Karşı Çıktı

15 Temmuz gecesi ‘Asker gelirse kimse silah sıkmasın.’ talimatı veren şube müdürüne karşı çıkan Niğdeli Polis Memuru Mualla Kerimkar “Ağabeyim asker. O bile gelse alnından vururum.” diyerek isyan etti. 

15 Temmuz gecesi Trabzon’da, ‘Asker gelirse direnmeyin talimatı’ verdiği iddia edilen Çocuk Şube Müdürü Ali H.’nin karşısına Niğde’nin Bor İlçesi Kemerhisar Kasabası nüfusuna kayıtlı polis memuru Mualla Kerimkar’ın dikildiği ortaya çıktı. Kerimkar’ın ‘Direnmeyin’ talimatı veren müdürüne, “Ağabeyimde asker. O bile gelse alnından vururum.” dediği mahkeme kayıtlarına geçti. Ayrıca Ali H.’ye Cengiz Şentürk adlı polis memurunun da, “Bugün ölmeyeceğiz de ne zaman öleceğiz.” diye çıkıştığı öğrenildi.

Polis Müdürünün Yargılanmasına Başlandı

2. AĞIR Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Ali H. ise“Emrimdeki polis memurlarıyla yaptığım toplantıda, ‘Asker gelirse kimse fevri hareket etmesin silah sıkmasın.’ diye söyledim. Silah sıkılması talimatı verilmemişti.  O yüzden söyledim. Asker komşumla telefon görüşmesinde askerin birlikten çıkmayacağını öğrendim. O gece emniyette ciddi bir koordinasyon eksikliği vardı.” dedi. Ali H.’nin tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi. 

Trabzon’da 15 Temmuz gecesi, ‘Asker, gelirse, direnmeyin talimatı’ verdiği iddia edilen Çocuk Şube Müdürü Ali H.’nin karşısına polis memuru Mualla Kerimkar’ın dikildiği ortaya çıktı. Kerimkar’ın direnmeyin talimatı veren müdürüne, “Ağabeyimde asker. O bile gelse alnından vururum.” dediği mahkeme kayıtlarına geçti. 

Komutanla Birlikte Tutuklanmıştı

Trabzon 15 Temmuz gecesi yaşananlar tek tek ortaya çıkmaya başladı. Albay Bahadır Dalgıç ile birlikte aynı gün tutuklanan ve hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istenilen Polis Müdürü Ali H. 2 avukatı ile katıldığı davada, hakkındaki iddialara cevap verdi. 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Ali H. savunmasında emniyet bahçesinde emrindeki polis memurlarıyla yaptığı toplantıda, ‘Asker gelirse kimse fevri hareket etmesin, silah sıkmasın’şeklinde söylemde bulunduğunu kabul etti. Ali H. “Asker komşum olduğu için onu aradım. Askerin birlikten dışarı çıkmayacağını bildiğim için emrimdeki polislere bu söylenmelerde bulundum.  Onlarda bana bağırmaya başlayınca sesimi çıkarmadım. Bizi her hangi bir talimat verilmediği için böyle konuştum. Amacım yanlış bir şey yapılmasını engellemekti. Zaten emniyette koordinasyon eksikliği vardı.” dedi.

Mahkeme, Tanıkları Dinledi

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, duruşmada 4 polis memuru tanığı dinledi. Müdür, karşı çıkan 2 tanıktan biri olan polis memuru Mualla Kerimkar’ın “Müdür müdahal etmeyin tarzında söylemlerde bulununca, ‘Ağabeyimde asker. O bile gelse alnından vururum.’ dedim. Sabaha karşı TEM şubeden aradılar bahçede yaşananları sordular. Bende yaşananları anlattım.  Olayın tanıklarından olan polis memuru Cengiz Şentürk’ün ise, “Bugün ölmeyeceğiz de ne zaman öleceğiz.” diye müdürüne çıkıştığı öğrenildi. Mahkemede diğer 2 tanık polis memuru yaşananları anlattı.

Tutukluluğu Devam Edecek

Polis Müdürü Ali H.’nin tutukluluğun devamına karar veren mahkeme heyeti, olay günü yaşananlara şahit olan diğer polislerin dinlenmesine karar verdi. Mahkeme,  duruşmayı 22 Mart tarihine erteledi. 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)