NGC'den Niğde basın ödülleri yarışması

Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Gazetecilik Basın Ödülleri Yarışması düzenliyor. Bu yıl ilk defa düzenlenecek olan yarışma Arif Acındı anısına yapılıyor. 

GÜNDEM 09.11.2021, 15:02 09.11.2021, 15:05
NGC'den Niğde basın ödülleri yarışması

Niğde’de ilk defa Niğde Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenecek olan Gazetecilik Basın Ödülleri Yarışması 4 kategoride gerçekleştirilecek. Yarışmanın ödülleri ise 10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü etkinlikleri kapsamında yapılacak törenle sahiplerini bulacak. 
Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Düzgün, bu yıl ilki düzenlenecek olan Niğde Gazetecilik Başarı Ödülleri Yarışması ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Düzgün, Niğde Gazeteciler Cemiyeti olarak çalışan basın ve yayın mensuplarını üstün nitelikli çalışmalara teşvik etmek, onların mesleki başarılarını desteklemek ve topumda gazetecilik faaliyetlerine ilgi uyandırmak amacıyla geleneksel olarak yapmayı planladığımız basın ödülleri yarışmasının birincisini düzenleyeceklerini söyledi. 
Yarışmanın geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan Arif Acındı anısına düzenleneceğini ve her yıl bir gazeteci anısına yarışmanın devam edeceğini belirten NGC Başkanı Düzgün, yarışmanın 4 kategoride gerçekleştirileceğini belirterek, “İlk defa gerçekleştireceğimiz yarışmamız, en iyi haber, en iyi haber fotoğrafı, en iyi görüntülü haber ve en iyi röportaj haber olmak üzere dört kategoride gerçekleştirilecek. Oluşturacağımız seçici kurul ile dereceye giren basın çalışanlarımıza ödül ve hediye takdimlerimiz olacak” şeklinde konuştu. 
Ahirete intikal etmiş gazete ve basın çalışanlarını da unutmadıklarını belirten Düzgün, bu ilkini gerçekleştireceğimiz yarışmamızı merhum Arif Acındı anısına düzenliyoruz, her yıl basından merhum büyüklerimizin adını yarışmamıza vererek onları unutmadın ve unutturmadan anmaya devam edeceğiz dedi. 
Yarışmaya katılacak adayların 2021 yılı içerisinde yayınlanan eserlerini en geç 15 Aralık 2021 Çarşamba tarihinde saat 17.00’ye kadar Niğde Gazeteciler Cemiyeti’ne elektronik posta olarak ulaştırılması gerektiğini belirten Düzgün, ödül töreninin ise 10 Ocak 2022 tarihinde Dünya Çalışan Gazeteciler Günü etkinlikleri kapsamında yapılacağını söyledi. 
Düzgün, bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan yarışmaya tüm basın çalışanlarının ve medya kuruluşlarının katılım sağlamalarını istedi.

(NGC)

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)