NGC’DE YENİDEN "DÜZGÜN" DÖNEMİ

Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Olağan Genel Kurulu Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (NESOB) Bendevi Palandöken Toplantı salonunda yapıldı.

GÜNDEM 26.11.2022, 10:58
NGC’DE YENİDEN "DÜZGÜN" DÖNEMİ

Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Olağan Genel Kurulu Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (NESOB) Bendevi Palandöken Toplantı salonunda yapıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan NGC Olağan Genel Kurul Toplantısının Divan Başkanlığını Kanal68 TV Niğde Temsilcisi Ayşegül Arslan Yaptı.

ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇTİK

Toplantının açılış konuşmasını yapan Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Düzgün, yerel basın olarak 2019 yılından bu yana zor bir süreçten geçtiklerini belirterek, “Bir önceki genel kurulumuzu 2019 yılında yapmıştık. 2019 yılında yaptığımız genel kurulumuzun ardından tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreciyle birlikte yerel basınımız zorlu bir süreç yaşadı. Niğde Gazeteciler Cemiyeti olarak gazetelerimizin bu zorlu süreci en az hasarla atlatabilmeleri adına,  dönüşümlü yayın sistemine geçmesini sağladık. Ardından ekonomide yaşanan dalgalanmalar, kağıt sıkıntısı, hammadde sıkıntısının devam etmesi üzerine yerel gazeteler olarak haftada iki gün yayın politikasına geçerek gazetelerimizin ekonomik olarak ayakta kalmasına destek olduk” dedi.

NİĞDE’NİN TANITIMINA KATKI SAĞLADIK

Konuşmasının devamında mesleki faaliyetlerin yanında Niğde’nin tanıtımına da katkı sunduklarını belirten NGC Başkanı Düzgün, “Niğde Gazeteciler Cemiyeti olarak düzenlediğimiz 10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü etkinlikleri ve cemiyetimizin kuruluş yıldönümü etkinliklerinde ilimizde, Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Ayşe Türkmenoğlu, Mücahit Küçükyılmaz, TR Motor Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Osman Dur, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak ile çevre illerden 20 cemiyet başkanımızı Niğde’de ağırlayarak ilimizin tanıtımına katkı sunduk. Yaptığımız programlar ile hem yerelde hem de ulusalda Niğde’mizin tanıtımına katkı sağladık” dedi.

EN İYİ ŞEKLİDE TEMSİL ETMEYE ÇALIŞTIK

NGC Başkanı Düzgün, cemiyet olarak gazetelerin sorunlarının çözümü noktasında ve cemiyet üyelerinin temsili noktasında ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, “Her zaman basın emekçilerimizin, üyelerimizin yanlarında olmaya çalıştık. Mutlu günlerinde, kederli günlerinde onların yanında olmaya gayret gösterdik. Yaptığımız ziyaretler ile cemiyetimizi en iyi şekilde temsil etmeye gayret ettik” şeklinde konuştu.

KİMSEYLE BİR DERDİMİZ YOK! HERKESE SAYGILIYIZ

Kendileri dışında Niğde’de 2 adet daha basın derneği olduğunu belirten NGC Başkanı Alpaslan Düzgün, “Niğde Gazeteciler Cemiyetimiz 33 yıllık köklü geçmişiyle Niğde’nin en büyük ve en köklü basın meslek kuruluşudur. Biz diğer basın derneklerimize de, bizim aramızda olmayan arkadaşlarımıza da saygı gösteriyoruz. Bizim kimseyle bir derdimiz yok. Bizim derdimiz Niğde ve Niğde basını. Ekmeğini bu işten kazanan ek işi değil tek işi gazetecilik olan bütün arkadaşlarımıza saygı duyuyoruz. Birbirimizi sevmek zorunda değiliz ama saygı duymak zorundayız” dedi.

YENİ YASAYI DESTEKLİYORUZ

TBMM’de kabul edilen ve 1 Nisan 2023 tarihinde yürürlüğe girecek olan sosyal medya yasasını desteklediklerini belirten Başkan Düzgün, “Yürürlüğe girecek olan sosyal medya kanununu gazeteciler cemiyeti olarak destekliyoruz. Bu kanun ile hem sosyal medyada gazetecilik yapan gerçek basın mensupları gazetecilik kimliğine kavuşacak, aynı zamanda bu işi başka amaçlarla yapan kişilerinde önüne geçilmiş olacak. İnşallah 1 Nisan itibariyle basına bir çeki düzen gelecek” dedi.

DÜZGÜN YENİDEN SEÇİLDİ

Konuşmaların ardından Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkan ve Yönetimi seçildi. Alpaslan Düzgün başkanlığında tek liste ile gidilen seçimde NGC Yönetim Kurulu üyeliklerine, Hamle Gazetesi, Gündem Gazetesi ve Niğde TV İmtiyaz Sahibi Lütfi Demirsoy, Niğde Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Tuncay Aytaş, Niğde Günaydın Gazetesi İmtiyaz Sahibi Cumali Adıgüzel, Yeşil Bor Gazetesi Sahibi Kıvanç Şimşek, Borun Sesi Gazetesi Sahibi Yasin Düzgün, Kanal68 TV Niğde Temsilcisi Ayşegül Arslan, Ulukışla Havadis Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halil Karaaslan, NHS Medya Ortağı Mustafa Taş.

Denetleme kurulu üyeliklerine ise, Hamle Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Fatih Adaş, Niğde Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Murat Ümranlıoğlu ve Türkiye Gazetesi Niğde Temsilcisi Hüseyin Gökdemir seçildiler.

SAĞDUYULU VE SAYGILI OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Düzgün, seçimlerin ardından yaptığı teşekkür konuşmasında, Niğde Gazeteciler Cemiyeti olarak her zaman kanunlara ve hukuk kurallarına uygun olarak iş ve işlemlerini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Niğde Gazeteciler Cemiyeti kurulduğu günden bu güne kadar her zaman hukukun üstünlüğüne inanmış ve tüm işlemlerini kanun ve hukuk kuralları çerçevesinde gerçekleştirmiştir. Bizler Niğde Gazeteciler Cemiyeti ailesi olarak her zaman sağduyulu ve saygılı olmaya devam edeceğiz. Fakat Cemiyetimizin kurumsal kimliğine zarar veren kişilerle de hukuk yönünden mücadele edeceğiz. Biz hiçbir zaman kavgaların, tartışmaların, entrikaların, dedikoduların için de olmadık, bundan sonrada olmayacağız. Şahsımı yeniden cemiyet başkanlığına layık gören tüm basın emekçilerimize, gazete sahiplerimize ve üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Niğde Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulunun önümüzdeki günlerde toplanarak görev dağılımı yapması bekleniyor.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)