NGC’DEN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI

Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Alpaslan Düzgün, “3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü” dolayısıyla mesaj yayımlandı.

GÜNDEM 02.05.2023, 14:44
NGC’DEN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI

Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Alpaslan Düzgün, “3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü” dolayısıyla mesaj yayımlandı.

Düzgün, mesajında, 3 Mayıs tarihinin Birleşmiş Milletler (BM) tarafından “Dünya Basın Özgürlüğü Günü” olarak ilan edildiğini belirtti.

DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZI

Basın özgürlüğünün demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu belirten NGC Başkanı Alpaslan Düzgün, “Bugün 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü. Birleşmiş Milletler Teşkilatının aldığı kararla 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü olarak kutlanıyor. Türkiye’de de 3 Mayıslarda, basın özgürlüğünün demokrasinin vazgeçilmezi olduğu, basının yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet olduğu hatırlatılıyor. Bu 3 Mayıs’ta da Niğde Gazeteciler Cemiyeti olarak basın ve ifade özgürlüğünün Türk demokrasinin geleceği adına önemine dikkat çekmek istiyoruz. Basın özgürlüğünün demokrasinin olmazsa olmazı ve halkın haber alma özgürlüğünün temel insan hakkı olduğuna inanıyoruz. Medyada son dönemde yaşanan tek sesli yapıya rağmen halen ifade özgürlüğünü savunan, ülkenin ve halkın çıkarlarını her şeyin üstünde tutarak mücadele eden meslektaşlarımızın varlığı bizleri ümitlendiriyor” dedi.

HALKIN DOĞRUDAN HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜ

Basın özgürlüğünün, sadece gazetecilerin haber alma, haber verme ve ifade özgürlüğü olmadığını, aynı zamanda halkın da doğrudan haber alma özgürlüğünü olduğunu belirten NGC Başkanı Alpaslan Düzgün, “Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nün kutlandığı bu günün, gazetecilerin mesleki anlamda çağın gerekleri ile donanımlı, basın özgürlüğünün de yeni açılımlar ve güvencelerle genişletilerek, iletişim özgürlüğüne dönüştürüleceği, hukuki düzenlemelerin gerçekleştirildiği bir süreç olarak kutlanması çok sevindirici olacaktır” şekilde konuştu.

SORUMLULUKLARIMIZ, SORUNLARIMIZIN ÖNÜNDEDİR

NGC Başkanı Alpaslan Düzgün, gazetecilerin sorunları olduğunu fakat sorunlarının yanında topluma karşı büyük sorumluluklarının da bulunduğunu belirterek, “Bugünü gazetecilerin ve çalıştıkları kurumların hem mesleklerini özgürce yapabildikleri hem de ekonomik bağımsızlıklarını elde etmiş olarak görevlerini sürdürdükleri bir gün olarak kutlanması gereğini bir kere daha ifade ediyoruz. Gazetecilerin, basın kuruluşlarının sorunları vardır, sorunları yanında topluma karşı büyük bir sorumlulukları da vardır. Bilinmelidir ki, sorumluluklarımız sorunlarımızın önündedir. Sorumluluklarımız ülkemizin öncelikleri, bölünmez bütünlüğümüz, vatanımız ve bayrağımız ve ülkemizin geleceğidir. Bu uğurda üzerimize düşen görevi geçmişte yaptık, günümüzde yapmaya devam ediyoruz ve gelecekte de yapacağımız ve buna her zaman hazır olduğumuzu ifade ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, dördüncü kuvvet olarak görülen basının bu gücüne gerçekten kavuşması dileğiyle, zor, meşakkatli ve özveri gerektiren mesleklerden birini yerine getiren tüm meslektaşlarımın, basın mensuplarımızın ve basın kuruluşlarımızın 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi. (NGC)

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)