NGC'den Emniyete Ziyaret

Niğde’nin güvenli ve huzurlu bir kent olduğunu ifade eden Niğde İl Emniyet Müdürü Salim CEBELOĞLU “Niğdemizde sorumlu bir medya var. Suç ve suçluyla mücadelede ve tolumun bilinçlenmesinde basın- polis işbirliği çok önemli” dedi.

GÜNDEM 02.12.2017, 10:01 02.12.2017, 10:04
NGC'den Emniyete Ziyaret
Niğde’nin güvenli ve huzurlu bir kent olduğunu ifade eden Niğde İl Emniyet Müdürü Salim CEBELOĞLU “Niğdemizde sorumlu bir medya var. Suç ve suçluyla mücadelede ve tolumun bilinçlenmesinde basın- polis işbirliği çok önemli” dedi.

Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan DÜZGÜN ile Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Yeni Seçilen Yönetim ve Denetim Kurulu Niğde İl Emniyet Müdürü Salim CEBELOĞLU’nu ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular. Niğde İl Emniyet Müdürü Salim CEBELOĞLU Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Yeni Seçilen Yönetim ve Denetim Kurulu’na başarı dileklerini iletti.

Suçluluğu önlemek ve buna ilişkin çözümler geliştirmek yalnızca Polisin görevi olmadığını vurgulayan, Niğde İl Emniyet Müdürü Salim CEBELOĞLU, “ Çağdaş suçla mücadele yaklaşımlarına göre; suç ve suçluluğa yönelik toplumun da duyarlı ve bilinçli olması gerekmektedir. Bu konuda, basın kuruluşlarının, ailelerin, eğitim kurumlarının büyük görev ve sorumluluk düşüyor.Bu bakımdan toplumsal farkındalığın artırılmasında ve insanların yaşamlarını sürdürdükleri çevreye ilişkin duyarlılıklarının geliştirilmesinde toplum destekli polisliğin yaşamsal öneme sahip olduğu değerlendirilmektedir.”dedi.

Niğde Gazeteciler Cemiyeti(NGC) Olağanüstü Kongre Süreci Konusunda da bilgi aktaran, Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan DÜZGÜN, “Niğde Gazeteciler Cemiyeti(NGC), 07 Mart 1989 yılında kuruldu. Niğde Gazeteciler Cemiyeti köklü geçmişiyle Niğde’de önemli sorunların çözümünde, bunların dile getirilmesi yanında, Niğde İle ilgili proje ve hedeflere ulaşmada lokomotif rol üstlenmiş bir meslek kuruluşudur. Niğde Gazeteciler Cemiyeti(NGC), Niğde’nin kalkınmada öncelikli il düzeyine getirilmesi Niğde Üniversitesi’nin kurulması için 50 bin imza toplanması, Niğde’de olmayan kamu kurumlarının ilimize getirilmesi, Havaalanı İmza Kampanyası, Patates Araştırma Enstitüsü’nün Kurulması başta olmak üzere birçok alanda kentin gelişimine Niğde’nin tanıtımına katkı sağlamıştır. Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun kurucuları arasında yer alan Niğde Gazeteciler Cemiyeti(NGC) Aralık ve Kış olmasına rağmen 15-17 Aralık 2006 Tarihinde Türkiye Gazeteciler Federasyonu 23. Başkanlar Konseyi Toplantısı yüksek katılımla (54 İl’in katılımıyla) gerçekleştirilmiş, Niğde Medyasının ve Niğde’nin tanıtımı için önemli bir katkı sağlanmıştır. 16 Aralık 2006 Tarihinde 23. Başkanlar Konseyi Toplantısı sonrasında düzenlenen “Yeni TCK Işığında Basın Özgürlüğü-Gazetecinin Hak ve Sorumlulukları” konulu panelle yerel basın için daraltılmaya çalışılan haber alma alanları konusunda tarafları ve kamuoyunu bilgilendirici bir etkinlik gerçekleştirilmiştir. “ dedi.

Niğde Gazeteciler Cemiyeti'nin İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu dolayısıyla; bağlı 7 Bölge Gazeteciler Federasyonu ve 77 İl Gazeteciler Cemiyeti’nin bir araya geldiği Türkiye’nin en fazla üye ve kapsamlı örgütlenmeye sahip Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun kurucusu olduğunu ifade eden NGC Başkanı Düzgün, “Niğde Valiliği, Niğde Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Niğde Gazeteciler Cemiyeti işbirliğiyle Niğde Basınının eğitilmesi ve bilinç düzeyinin arttırılarak, daha verimli hizmet üretilmesini amaçlayan 20 Ekim 2008’de başlayan ve 10 hafta süren Kurs Programı kapsamında Niğde Üniversitesi Öğretim Görevlileri tarafından “Haber Psikoloji ve Sosyolojisi-İletişim Etiği”, “Habercilik ve Fonetik-Diksiyon”, “Fotoğrafçılık ve Kameramanlık” derslerinden 60 saatlik bir eğitim verilerek başarılı olanlara sertifika verilmiştir. Niğde Gazeteciler Cemiyeti Heyeti ve Muhabirlik Kursuna katılanlardan bir grup halinde Adana’ya Medya İnceleme Gezisi düzenlenmiştir.4-5 Şubat 2008 “Niğde Atatürk Onur Günü ve Muhabir Kursu Belge Töreni” etkinlikleri düzenledi. 5 Şubat Atatürk'ün Niğde'ye gelişi (Onur Günü) Programı çerçevesinde düzenlenen etkinliklere Niğde’ye komşu illerin tümünün Gazeteciler Cemiyeti Başkanları ile her ilden 10 gazetecinin katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikler de Niğde Organize Sanayi Bölgesi’ne gezi programı düzenlenip, Niğde’nin yatırım açısından bakir bir alan olduğu vurgulandı.6-7-8-9 Mart 2009 Tarihlerinde Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin 20. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri çerçevesinde Niğde İl Kültür Merkezinde; “Türkiye ve KKTC’de Medya’nın Sorunları ve Sorumlulukları” konulu panel düzenlenmiş ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Nazmi Bilgin, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek, Gazeteci ve Televizyoncu Tayfun Talipoğlu, KKTC Dış Basın Birliği Başkanı Fevzi Tanpınar, panelist olarak katılmışlardır. Program çerçevesinde, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı “Fotoğraflarla Türk Basını ve Niğde” Sergisi açılmıştır. Etkinliklere KKTC’den 20 Kişilik bir basın mensubu yanında, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yöneticileri ile Çevre İllerin Cemiyet Başkanları ve Yöneticileri katıldılar. Konuklara Niğde ve

Kapadokya Bölgesine Tanıtım Gezisi düzenlendi. Cemiyetimiz binasında protokol sırasına göre, “Haftanın Konuğu” programı tertip edilmiş, böylece İl ve Ülke sorunları ile basının sorunları bu konuklarla tartışılmış, İlimizde işbirliği ve koordinasyonun arttırılması konusunda sohbet edilerek, problemlere çözüm yolları tartışılmıştır. Azerbaycan’daki Ermeni Soykırımı Fotoğraf Sergisi önce Niğde Kültür Merkezinde, daha sonra Bor Bilginler Konağında 3’er gün süreyle sergilendi. Ayrıca, Teröre karşı tüm Niğde’yi kenetleyen tüm siyasi partiler, yerel yönetimler, meslek kuruluşları, sendikalar, sivil toplum örgütleri’nden oluşan NİĞDE PLATFORMU’nun kurulmasına öncülük edilmiştir.” Şeklinde konuştu

NİĞDE İL EMNİYET MÜDÜRÜ SALİM CEBELOĞLU KİMDİR?

1967 yılında Elazığ’da doğdu. 1990 yılında Polis Akademisinden mezun olarak Komiser Yardımcısı rütbesiyle Emniyet Teşkilatında göreve başladı.

1990-1994 yılları arasında Aksaray Emniyet Müdürlüğünde Komiser Yardımcısı olarak başladığı görevine,

1994-1998 yılları arasında Van Emniyet Müdürlüğünde,

1998-2006 yıllarında Ankara Emniyet Müdürlüğünde,

2006-2007 yıllarında Giresun Emniyet Müdürlüğünde,

2007-2009 yıllarında Ankara Emniyet Müdürlüğünde,

2009-2012 yıllarında Bingöl Emniyet Müdürlüğünde,

2012-2014 yıllarında İstanbul Arnavutköy POMEM’de

2014-2016 yıllarında Van Emniyet Müdürlüğünde Emniyet Müdür Yardımcısı olarak devam etmiş, 2016 yılında 1.Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi ederek, Teftiş Kurulu Başkanlığında Polis Başmüfettişi olarak görevini sürdürürken19.08.2017 tarihli kararname ile Niğde İl Emniyet Müdürü olarak atandı.

Evli ve 1 çocuk babasıdır.

ZİYARETE KİMLER KATILDI?

1-ALPASLAN DÜZGÜN-NİĞDE ANADOLU HABER GAZETESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ VE NİĞDE GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI

2-DOĞAN ERTÜRK-NİĞDE HABER GAZETESİ-NİĞDE GAZETECİLER CEMİYETİ ŞEREF DİVANI RAPORTÖRÜ

3-İSMET ÜNVER- NİĞDE GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKAN YARDIMCISI-

BORDA SABAH GAZETESİ SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ

4-KIVANÇ ŞİMŞEK- NİĞDE GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKAN VEKİLİ

5-HALİL KARAASLAN- NİĞDE GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKAN YARDIMCISI

ULUKIŞLA HAVADİS GAZETESİ SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ

6- YASİN DÜZGÜN- NİĞDE GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ -BORUN SESİ GAZETESİ YAYIN YÖNETMENİ

7- DAHİ GEDİK- NİĞDE GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKAN YARDIMCISI-KENT 51 İNTERNET HABER GENEL YAYIN YÖNETMENİ

8-DURSUN SUNA- NİĞDE GAZETECİLER CEMİYETİ SAYMANI-YENİ AKİT GAZETESİ VE KANAL 24 MUHABİRİ

9-YAVUZ MALKOÇ- NİĞDE GAZETECİLER CEMİYETİ GENEL SEKRETERİ-NİĞDE YANKI GAZETESİ SAHİBİ VE YAYIN YÖNETMENİ

10- ABDURRAHİM AKTAŞ- NİĞDE GAZETECİLER CEMİYETİ DENETLEME KURULU BAŞKANI-

AÇI MEDYA İNTERNET SİTESİ YAYIN YÖNETMENİ PAŞAKAPI CAD. NİĞDE

11-ABDURRAHMAN YILMAZ- NİĞDE GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKAN YARDIMCISI-YENİ BOR GAZETESİ ESKİ İMTİYAZ SAHİBİ.

12- SÜLEYMAN TUZCU- NİĞDE GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKAN YARDIMCISI-BÜLTEN GEN.TR AKADEMİK EDİTÖRÜ

13-EYYÜP AKTAŞ- MEDYA ANADOLU ESKİ İMTİYAZ SAHİBİ- NİĞDE GAZETECİLER CEMİYETİ DENETLEME KURULU ÜYESİ

14-İBRAHİM DÜZGÜN- BORUN SESİ GAZETESİ MUHABİRİ- NİĞDE GAZETECİLER CEMİYETİ DENETLEME KURULU ÜYESİ

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)