Niğde, 15 Temmuz’un Yıldönümünde Tek Yürek Oldu

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Şehit Ömer Halisdemir Meydanında binlerce vatandaş nöbet tuttu.

GÜNDEM 17.07.2017, 12:08 17.07.2017, 12:09
Niğde, 15 Temmuz’un Yıldönümünde Tek Yürek Oldu

 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Şehit Ömer Halisdemir Meydanında binlerce vatandaş nöbet tuttu.

Niğde Valiliği tarafından düzenlenen programa Vali Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Adalet Komisyonu Başkanı Osman Soydal, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Jandarma Komutan Vekili J. Yarbay İhsan Çanak, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Sivil Toplum Kuruluşu İl Temsilcileri, Protokol Üyeleri, Muhtarlar ve Binlerce Niğdeli katıldı.  
            Niğde Şehitliği’nden başlayarak Şehit Ömer Halisdemir Meydanı’nda sona eren Milli Birlik ve Demokrasi yürüyüşünün ardından Şehit Ömer Halisdemir Meydanındaki program, saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Kur’an- Kerim tilavetinin ardından 15 Temmuz sine vizyon gösterisi ile devam eden programda konuşan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek; “15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine, vatanı için, bayrakları, inançları ve gelecekleri için, hainlere karşı ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Niğde’de de meydanları dolduran siz değerli kardeşlerime teşekkür ediyorum.
İnsanlık tarihinin gördüğü en büyük ihanetlerden birisini tam bir yıl önce bugün hep birlikte yaşadık. 6 vatan evladı Niğde’den olmak üzere toplam 249 Şehit verdik, çok sayıda Gazimiz var.
Tüm aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Şehitlerimizin geride bıraktıkları ve bizlere emanetleri olan çok kıymetli ailelerine başsağlığı diliyorum, gazilerimize ise acil şifalar, sağlıklı uzun bir yaşam diliyorum.
15 Temmuzun ruhunu çok iyi anlamamız gerekiyor. Toplumda farklı dünya görüşlerine sahip olan birçok insan, o gece değerlerine sahip çıkmak için bir araya geldiler. Donanımlı silahları ve profesyonel ekipleri olan bu vatan hainlerine karşı göğüslerini siper ederek mücadele ettiler.
        15 Temmuz ruhunu unutmamamız ve unutturmamamız gerekiyor. Bu ruhu milletimizin içerisinde ebediyen yaşatmamız gerekiyor. Bu bağlamda bu meydanı hıncahınç doldurarak bizleri yalnız bırakmayan tüm Niğde halkına çok teşekkür ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.  
            Konuşmaların ardından 15 Temmuz günü FETÖ/PDY mensubu hainler tarafından şehit edilen 6 Vatan Evladının özgeçmişleri platforma yansıtılarak okundu.  
Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmasının canlı olarak verildiği programda saatler 00:13’ü gösterdiğinde tüm Türkiye’de olduğu gibi Niğde’de camilerde ve Şehit Ömer Halisdemir Meydanında sala okundu.
15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle düzenlenen Program, mehteran takımının gösterileri ve din görevlilerinin dualarıyla sabah ezanının okunmasına kadar devam etti.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)