Niğde 84. Onur Gününü Kutladı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin 84. yıl dönümü törenle kutlandı.

GÜNDEM 06.02.2018, 08:48 06.02.2018, 08:48
Niğde 84. Onur Gününü Kutladı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin 84. yıl dönümü törenle kutlandı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin 84. yıl dönümü nedeniyle Hükümet meydanında yapılan tören Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından  Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, “Türk Milletinin bağrından çıkmış, kendi akranları içerisinde dünya lideri olmuş, Cumhuriyetimizi kurmuş, adeta hasta adam diye nitelendirildiği dönemde dünya milletlerinin Anadolu’yu işgal etmek için niyetlendiği bir dönemde Türk milletinin bağrından çıkmış Ulu önder Atatürk’ ü 1934 yılında Niğde’ye gelişinde Niğdeliler heyecanla karşıladılar. 84 yıl geçmesine rağmen bugün yine Niğdeliler o zamanki karşılamayı onur günü ilan etmişlerdi, bugün bizlerde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin yıl dönümünü onur günü ilan ediyoruz ve coşkuyla kutluyoruz” dedi.

Ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen bir takım devletler üzerimize geliyorlardı, şimdi devlet olarak gelmeseler de örgüt olarak ülkemizin üstüne hala gelmeye çalıştıklarını ifade eden Özkan, korkakça birilerinin arkalarına saklanıp ülkemiziz işgal etmeye çalışmaktadırlar, Dün Çamardı’nın Beyaz kışlakçı köyünde şehidimizi toprağa verdik. Törende kalabalık hep birlikte aynı şeyleri düşündük ve Şehit babası şu cümleleri haykırdı ‘ Vatan sağ olsun, gerekirse beni de götürün o hainlerin yanına ‘ifade etti. Gazi Mustafa kemal Kurtuluş savaşında o milleti arkasına alarak Ya istiklal ya ölüm diyerek bu ülke için nasıl savaştıysa bizlerde bu ülke için kanımızın son damlasına kadar savaşmaya hazırız ve bu ülkenin bir karış toprağını kimseye vermeyiz ‘diye konuştu.

Atatürk’ün Niğde’ye gelişlerinin 84. yıldönümü, şiirlerin okunmasının ardından kültür merkezinde düzenlenen Atatürk resim sergisinin açılışı yapıldı. Daha sonra protokol üyeleri şeref defteri imzalandı.

Törene Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Adalet Komisyon Başkanı Osman Soydal,  Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Niğde il Jandarma Komutanı Jandarma Albay İdris Tataroğlu, Vali Yardımcıları, kurum müdürleri, askeri erkân, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)