Niğde Aile ve Sosyal Politikalardan 45 Milyon Yardım

Niğde aile ve sosyal politikalar il müdürü Harun koca 2017 yılı içerisinde evde bakım, sosyal ekonomik destek ve doğum yardımı kapsamında 45 milyon 526 bin 471 TL yardım yapıldığını belirtti.

GÜNDEM 24.01.2018, 10:00 24.01.2018, 10:00
Niğde Aile ve Sosyal Politikalardan 45 Milyon Yardım

Niğde aile ve sosyal politikalar il müdürü Harun koca 2017 yılı içerisinde evde bakım, sosyal ekonomik destek ve doğum yardımı kapsamında 45 milyon 526 bin 471 TL yardım yapıldığını belirtti.

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri kapsamında  bin 109 kişiye toplamda 7 milyon 879 bin 173 TL yardım yapıldığını belirten Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca; “ilimizde sosyal ekonomik destek hizmetleri kapsamında 2017 yılında yapılan yardımlarda artış oldu.

Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, Niğde’de doğum yardımı başvurularının 15 Mayıs tarihi itibariyle başladığını ve devam ettiğini başvuru yapanların hesabına doğum yardımı paralarının yatırıldığını söyledi.

Birinci çocuk için 300, ikincisi için 400, üç ve sonrası için de 600 liranın bir defaya mahsus verileceğini belirten Koca, ancak geçmişte 2 çocuğu bulunan, 15 Mayıs itibariyle de yeni bir bebek sahibi olan kişiye, 3 çocuk parası yani 600 lira verildiğini, bu şekilde geçmişte doğan çocukların sıralamaya dahil edildiğine vurgu yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Koca; “Kurumuza 2017 yılı içerisinde 5 bin 117 anneye 2 milyon 273 bin 433 TL doğum yardımı hesaplarına yatırıldı.

5 bin 117  vatandaşın başvuruda bulunduğunu ve şahısların hesaplarına yardım paralarının yatırıldığını belirten Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, doğum yardımından yararlanmak isteyenlerin ilgili birimlere başvurması gerektiğini bildirdi.  

Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, doğum yardımı şartlarını şu şekilde sıraladı: “Doğum yardımı, 15 Mayıs 2015 tarihinde ve sonrasında gerçekleşen canlı doğumlar için verilir. Bu tarihten önce doğan çocuklar için doğum yardımı verilmez.  Ancak ödeme miktarına esas çocuk sırasının tespitinde, diğer bir deyişle yeni doğan çocuğun kaçıncı çocuk olduğunun belirlenmesinde 15 Mayıs 2015 tarihinden önce doğmuş olan çocuklar da sayılır. Doğum yardımı annenin sağ ve Türk vatandaşı olması durumunda anneye yapılacaktır. Başvurular Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri, Sosyal Hizmet Merkezleri ve yurt dışında yaşayanlar için Büyükelçilikler ve Konsolosluklar aracılığıyla yapılacaktır. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kişilerin başvuruları ise çalıştıkları kurumlara yapılacaktır. Başvurular şahsen, iadeli ve taahhütlü posta veya kargo yoluyla yapılacaktır. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ve Mavi Kart sahipleri de bu uygulamadan aynı şartlarda faydalandırılacaktır. Detaylı bilgi, ücretsiz bilgi hattı olan 144 ve 183 nolu telefon numaralarından ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerinden alınabilir.”

Engelli vatandaşların Engelli Evde Bakım Ücreti’nden yararlanılabilmesi için birtakım şartları taşıması gerektiğini dile getiren Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca; “Engellinin Devlet Hastanesi’nden Engelli sağlık Kurulu Raporunu alması, raporun en az yüzde 50 ve üzeri olması ve ağır engelli kısmının evet olması gerekmektedir” şeklinde konuştu

Evde Bakım Ücreti bağlanan kişilerin her türlü değişikliği Evde Bakım Ücreti bağlanırken yapılan sözleşme gereği kuruma bildirmekle yükümlü olduğuna dikkat çeken Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, konuşmasına devamla şunları söyledi: “Yapılan bu sözleşmede bakım hizmeti veren kişinin uyması gereken kurallar yer almaktadır. Bu kurallara uymadığı takdirde yapılan tüm ödemelerin bakıcı tarafından ödeneceği taahhüt etmektedir. Sözleşmeye uyulduğu takdirde geri ödeme alınma durumu olmayacaktır.  Evde Bakım alan kişilerin gelir durumunu etkileyen değişiklikleri (Gelirlerinin artması, vefat,) 3 ay içerisinde bildirilmediği takdirde gelir sınırının aşılması durumunda geri ödeme alınır.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)