Niğde ve Aksaray'dan ortak proje

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Vali Yılmaz Şimşek’i makamında ziyaret etti.

GÜNDEM 02.11.2021, 15:40 02.11.2021, 15:51
Niğde ve Aksaray'dan ortak proje

Gerçekleşen ziyarette bir süredir gündemde olan Narlıgöl’deki çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, iki ilin sınırları arasında bulunan Narlıgöl’ü turizmin cazibe merkezi haline getirilmesine yönelik çalışma ve projeleri değerlendirdiklerini ifade etti.

Niğde Valisi Şimşek: “Niğde tarafından göl tabanı ağaçlandırma sahası yanında olacak şekilde hazırlanan proje Aksaray’ın yapacağı karşılama merkezine uzak olması nedeniyle revize edildi. Aksaray tarafından yapılacak karşılama merkezi ile bütünlüğü sağlayacak şekilde yeniden hazırlanan proje Perşembe günü kurula sunulacak. Birbirini tamamlayan bu projeler bitince güzellikler daha farklı bir açıdan görülmüş olacak. Aksaray Valimizin ziyareti ile yapılan çalışmaları, hazırlanan projeleri birlikte değerlendirdik. İki ilin özel idare genel sekreteri de konuyu takip edecekler. Narlıgöl tabii güzelliği ile bütün insanların, özelde Niğde ve Aksaray halkının cazibe merkezi haline gelecek “dedi.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ile iki ilin ortak değeri olan Narlıgöl’de daha önce incelemelerde bulunarak bölgede uygulanacak projelerle ilgili çalışma başlatılması kararı aldıklarını anımsatan Vali Hamza Aydoğdu; “Niğde Valimiz Yılmaz Şimşek ile iki ilin ortak değeri, Kapadokya bölgesinin tek krater gölü, kalp şeklindeki görüntüsüyle her mevsim ziyaretçilerin ilgisin çeken Narlıgölü değerlendirdik. Kadim bir geçmişe sahip gölün aslına uygun bir şekilde kurullardan geçecek projeyle daha farklı ve güzel bir yer olacağını söylemek istiyorum. Narlıgöl’ün ihtiyaç duyulan bütün tesis ve hizmet çeşidi ile turizme en iyi şekilde hizmet vermesi için misafir karşılama merkezi ve restoran yapımını Niğde ilimiz de üstlendi. İnşallah iki proje beraber tamamlandığında Narlıgöl hem Niğde’nin hem Aksaray’ın ortak değeri olarak yerli ve yabancı turistlere hizmet edecek.

Niğde ve Aksaray’ın kadim dost ve kardeşliği bu proje ile pekişmiş olacak. Niğde Valimiz Yılmaz Şimşek’in bizi ağırlamasından çok mutlu olduğumu belirterek, göl ve çevresinde yürütülecek projelere verdiği değerli katkısı ve ilgisi nedeniyle Niğde Valimiz Yılmaz Şimşek’e çok teşekkür ediyorum’ dedi.

Karşılık hediye takdimi ile görüşme tamamlanırken Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu; hiçbir şeyin Niğde ve Aksaray’ın hukukundan üstün olmadığını, birlik ve beraberliklerinin her zaman her şartta devam edeceğini vurguladı.

(Niğde Valiliği)

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)