Niğde'de 16 Proje Kabul Edildi

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan 16 projeye toplam 1 milyon 777 bin 685 TL destek sağlandığını söyledi.

GÜNDEM 27.10.2017, 09:36 27.10.2017, 09:37
Niğde'de 16 Proje Kabul Edildi

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan 16 projeye toplam 1 milyon 777 bin 685 TL destek sağlandığını söyledi.

SODES programı kapsamında Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan 16 projenin sözleşme töreni düzenlendi.  Niğde Öğretmenevinde gerçekleşen  törene Vali Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Rifat Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu, kurum müdürleri ve proje sahipleri katıldı. 

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, kısa adı SODES olan “Sosyal Destek Programı”nın refah, huzur ve sosyal gelişmeye katkıda bulunduğunu söyledi.

Vali Yılmaz Şimşek, SODES programı kapsamında Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan 16 projenin sözleşme metnini imzalamak üzere dün Niğde Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Dezavantajlı kesimler için sosyal hayatına, sosyal gelişmesine yeni fırsatlar oluşturan Sosyal Destek Programının, yeni fırsatlar oluşturmakta olduğuna vurgu yapan Vali Yılmaz Şimşek,  bu kesimin kendine olan güvenini arttırarak toplumsal yaşamın daha sağlıklı bir şekilde işlemesine yardımcı olduğuna dikkati çekti.

2017 yılı içerisinde onaylanan 16 projeye Kalkınma Bakanlığı tarafından 1 Milyon 777 Bin 685 TL destek sağlandığına dikkati çeken Vali Yılmaz Şimşek, “Bu, Niğde ölçekli bir İl için başarılı bir rakam olabilir. Fakat hedefimiz, proje sayısını arttırarak, yakın gelecekte bu rakamı iki katına çıkartmak olmalıdır” dedi.

Vali Şimşek; “Hedef kitle; özellikle yoksulluk ve sosyal imkanlara erişimde sıkıntı yaşayan çocuklar, gençler, kadınlar, işsizler, yoksullar, göç etmişler ve kentlerin gecekondu bölgelerinde yaşayan bireyler olan SODES projelerinden İlimiz Niğde’de toplam 18 Bin 060 kişi yararlanmıştır” diye konuştu.

2017 Yılı SODES projelerinden ise 19 Bin 415 kişi daha fayda sağlayacağının altını çizen Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, bu yönüyle de oldukça önemli olan SODES programı kapsamında Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan 16 projenin sözleşme metnini imzalamak üzere toplandıklarını belirtti.

Vali Yılmaz Şimşek; “Umuyorum ki, Kamu Kurumlarımızın ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın, gerek SODES projeleri, gerekse diğer proje çalışmalarına katkıları artarak devam edecektir. Hazırlanan tüm projelerde emeği geçen herkese şahsım ve Niğde halkı adına teşekkür ediyor; proje yürütücülerine başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Niğde Valisi  Yılmaz Şimşek, ülkemizde toplam 34 İlde uygulanan ve 2013 yılında İlimiz Niğde’nin de dahil olduğu SODES, istihdam, sosyal içerme, kültür, sanat ve spor olmak üzere üç bileşenden oluştuğuna işaret etti.

Bu bileşenler kapsamında Niğde Valiliği’nde oluşturulan SODES Proje Koordinasyon Birimine çağrı dönemlerinde gerçekleştirilen başvuru ve verilen ödenek konusuna değinen Vali Şimşek,, 2013, 2015, 2017 yıllarında toplam 434 proje başvurusu yapıldığını, toplam 35 adet projenin tamamlanarak Kalkınma Bakanlığından İlimize 4 Milyon 074 Bin 187 TL destek verildiğini belirtti.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, kısa adı SODES olan “Sosyal Destek Programı”nın refah, huzur ve sosyal gelişmeye katkıda bulunmak amacıyla son olarak 2017 yılı içerisinde onaylanan 16 projeye Kalkınma Bakanlığından 1 Milyon 777 Bin 685 TL destek sağlandığını söyledi.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)