Niğde'de 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

Niğde’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkulu bir şekilde kutlandı.

GÜNDEM 23.04.2018, 16:13 23.04.2018, 16:14
Niğde'de 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

 Niğde’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkulu bir şekilde kutlandı.

Program Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk koyulmasıyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program Ömer Halisdemir Meydanında gerçekleştirildi.

 

Ömer Halisdemir meydanındaki Kutlama törenleri saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başlatıldı. Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma sunuldu.

 

Yaşar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının dünyada eşi ve benzeri bulunmayan, iki farklı unsuru bir araya getiren milli bir bayram olduğunu söyledi.

 

Bu bayram bir taraftan Türkiye Cumhuriyetinin temelinin atıldığı ve egemenliğin ilan edildiği anlamlı bir gün, diğer taraftan yarının büyükleri, geleceğin teminatı çocuklar için bir şenlik olduğunu vurgu yapan Yaşar,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara verdiği değeri göstermek için, bu bayramı sevgili çocuklara armağan ettiğini belirtti.

 

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar; “ İmkansızlıklar içerisinde Anadolu insanının yedi düvele karşı verdiği mücadelenin sonunda Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması tüm topluma bu toprakların Türk yurdu olduğunun ilan edilmesini ilk ve en büyük adımıdır. Anayasamıza göre Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” bu milletin üzerinden hiçbir gücün olmadığı ve olmayacağının teminatıdır. Her şeyin bir bedeli vardır. Bu aziz topraklarında bedeli Malazgirt’te, Çanakkale’de, Sakarya’da ve 15 Temmuz’da ödenmiştir. Hala da ödenmeye devam edilmektedir. Anadolu İslam yurdudur ve kıyamete kadar da öyle kalacaktır. Ulusal egemenlik bizim en değerli hazinemizdir. Bu milletin kahraman evlatları canı pahasına vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkmış ve çıkmaya da devam etmektedir. Ülkemizde oynanan iç ve dış kaynaklı oyunların hiçbiri başarılı olmayacaktır. Bu mukaddes topraklardan nice Selahattin Eyyubiler, Ulubatlı Hasanlar, Nene Hatunlar, Seyyit Onbaşılar ve Ömer Halisdemir’lerin çıkacağına inancımız tamdır. Her şeyin en güzeline layık olan sizler; okuyan, anlayan, araştıran, düşünen, soran, sorgulayan, geleneğimizde olan değerlere hiçbir rahatsızlık duymadan sahip çıkan, köklerimizde bulunan değerlerimizi bugünün kelimeleri ile yeniden ifade edebilen, özgüven içerisinde diklenmeden dik durabilen bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe, ülkemiz ve tüm insanlık için büyük bir değer olacağınızı aklınızdan çıkarmayın. Yüzlerinizdeki gülümseme, gözlerinizdeki ışıltı, yüreklerinizi dolduran vatan sevgisi, kardeşlik gibi değerlerin ömrünüz boyunca daim olmasını diliyor, tüm ülkemizi size, sizleri de Allah’a emanet ediyorum. Bu vesile ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Konuşmanın ardından halk oyunları ve öğrencilerin hazırladıkları gösteriler ilgiyle izlendi.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)