Niğde’de Asayiş Berkemal

Niğde Emniyet müdürü Salim Cebeloğlu, Niğde emniyet müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, 7 gün 24 saat kent genelinde huzur ve güveni sağlamak için yaptıkları denetimlerle suçlulara göz açtırmıyor.

GÜNDEM 30.01.2018, 10:05 30.01.2018, 10:06
Niğde’de Asayiş Berkemal

Niğde Emniyet müdürü Salim Cebeloğlu, Niğde emniyet müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, 7 gün 24 saat kent genelinde huzur ve güveni sağlamak için yaptıkları denetimlerle suçlulara göz açtırmıyor.

Niğde Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu emniyet ekiplerinin 2017 yılı içerisindeki çalışmaları hakkında bilgiler verirken uyuşturucu ile mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdüreceklerini söyleyerek, "Sokak satıcılarını Niğde’de bırakmayacağız" dedi.

Cebeloğlu, Denetim ve uygulamalarını 7 gün 24 saat sürdüren Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli resmi ve sivil ekipler, geçen yıl 318 bin 573 kişinin kimliğini sorguladı.  2017 yılının son 6 ayı içerisinde  Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet, Gasp, Hırsızlık, Oto Hırsızlık, Yankesicilik ve Dolandırıcılık büro amirlikleri ile Yunus ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışmalarda hırsızlık, yankesicilik ve dolandırıcılık yapan 79 şüpheli yakalandı. Yakalanan hırsızlardan 17’si çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Trafik Ekiplerince 2017 yılı içerisinde 291 bin 667 araç sorgulanmış olup 3 bin 358 araç trafikten men edilirken 10 milyon 873 bin 721 TL idari para cezası uygulandı. Araçların büyük çoğunluğunda gürültü kirliliğine sebep olan "açık egzoz" kullanıldığı belirlendi” diye konuştu.

KOM ekipleri Kaçakçıların korkulu rüyası haline geldiğini ifade eden Cebeloğlu; “ Denetimleriyle kaçakçıların da korkulu rüyası haline gelen Kaçakçılık ve Organize suçlarla mücadele ekiplerimiz,  227 bin 160 paket kaçak sigara, 82 adet sahte para, 33 adet sahte çek, 8 adet sahte belge, 775 adet Makaro, 31 şişe kaçak içki, 144 adet cep telefonu, 151 adet fişek, 840 kg tütün ele geçirdi. Narkotik ekiplerince uyuşturucu sattıkları ve kullandıkları tespit edilen şüphelilere de göz açtırılmadı. Çoğunluğu esrar olmak üzere57 kilo 173 gr esrar, 304 gr eroin, 106 metafetamin, 47 gr bonzai, 630 gr afyon sakızı, 2 gr kokain, 405 adet ekstazi, 383 kök kenevir, 530 haşhaş bitkisi, 2 adet hassas terazi, 14 adet cam aparat, 150 adet hap, 1 adet tabanca, tabancaya ait 8 adet fişek ele geçirildi. Ekipler tarafından yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 65 kişiden 44’ü tutuklandı ve 21 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını ifade etti.

Terör örgütlerine karşı Niğde’de birçok operasyonlar yapıldığını söyleyen Müdür Cebeloğlu; “ 2017 yılı içerisinde 258 FETÖ terör örgütü üyesi gözaltına alındı. Bunlardan 20’si tutuklanırken 30 kişide adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. PKK’ya yönelik ise ilimizde şuana kadar 20 kişi gözaltına alınmış olup bunlardan 1 tutuklandı, 5’i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 3 kişinin sorguları ise halen devam etmekte olduğunu söyledi.

Cebeloğlu “Ülkemizin önemli şehirlerinden biri olan ilimizin huzurunu korumak ve vatandaşlarımızın huzurunu sağlamak amacıyla emniyet ve jandarma teşkilatımız ile 7/24 olarak güvenlik hizmetlerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Kanun uygulayıcıların öncelikle amacı olan can ve mal güvenliğini korumak esasından hareketle güçlerimiz suçu aydınlatmak, olması muhtemel olayları tahmin etmek, önlem almak ve şüphelileri yakalamaya yönelik çalışmaları titizlikle yerine getirmektedir. Suçun oluşmasını önlemek asli görevimizdir. Suç oluştuktan sonrada takibini yapmak da görevimizdir ama olmasını önlemek birinci görevimiz diyoruz. İlimizde 2017 yılında terör örgütlerine yönelik yapılan mücadeleler, asayiş ve trafik gibi diğer güvenlik hizmetleri ile organize suçlar ve uyuşturucu ile mücadele operasyonlarımız hız kesmeden devam etmiş, herhangi bir zafiyet yaşanmamasına özen gösterilerek vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirilmiştir” ifadelerini kullandı.

Uyuşturucu satışını önlemek için güvenlik güçlerinin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Cebeloğlu, 2018 yılının da uyuşturucuyla mücadele yılı olacağını kaydetti. Emniyet Müdürü Cebeloğlu, “Uyuşturucu ile alakalı bir mücadele başlatmıştık. İç işleri Bakanlığımızın da talimatları ile 2018 yılı uyuşturucuyla mücadele yılı olarak kabul edildi. Biz 2017 yılında zaten hızlı bir şekilde buna başlamıştık. Aynı hızla devam edecektir. Amacımız, sokak satıcısını ilimizde bırakmamaktır. Mücadelemiz etkin bir şekilde devam ediyor. Amacımız hiç sattırmamak ve sokak satıcılarını Niğde’de barındırmamaktır. Niğde’de iyi bir mücadelemiz var. Arkadaşlarımızın yoğun çalışması nedeniyle uyuşturucu satıcılarına karşı aldığımız önlemler var. Okul polisleri ve narkotimler var” diye konuştu.

Huzurlu, ekonomik kalkınmasını tamamlamış ve refah içerisinde yaşayabilen bir toplum ve ülke için güvenlik ve asayişin ön koşul olduğunu söyleyen Cebeloğlu, “Bu gerçekten yola çıkarak, güvenlik güçlerimiz her gün değişen ve gelişen şartlara uygun olarak vatandaşlara iç güvenlik hizmetini iyileştirerek sunma çabasını sürdürmektedir. Hedefimiz, toplumun beklenti, ihtiyaç ve taleplerini dikkate alarak klasik güvenlik yaklaşımları yerine bireysel özgürlük alanlarını daraltmayacak ve aynı zamanda da kamu düzenini sağlayacak etkili, çağdaş ve bilimsel yeni yöntemlerin uygulamaya konulmasını sağlamaktır. Bildiğiniz üzere, FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz 2016 günü ülkemizin birliğine, bütünlüğüne ve istikrarına kasteden ülke tarihinin en acımasız hain darbe girişimi Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve talimatlarıyla, vatandaşlarımız tarafından bertaraf edilmiştir. FETÖ/PDY ve diğer terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadelede, azim ve kararlılığımızda en ufak bir sapma olmamıştır, olmayacaktır” şeklinde konuştu. 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)