Niğde’de Uyuşturucuyla Mücadelenin 'Keskin Burnu ARON'

Niğde Emniyet Müdürlüğü Narkotik suçlarla mücadele şubesi bünyesinde görev yapan özel eğitimli köpek, keskin koku alma yetenekleriyle uyuşturucuyla mücadelede suçlulara göz açtırmıyor.

GÜNDEM 18.04.2018, 09:51 18.04.2018, 09:52
Niğde’de Uyuşturucuyla Mücadelenin 'Keskin Burnu ARON'

Niğde Emniyet Müdürlüğü Narkotik suçlarla mücadele şubesi bünyesinde görev yapan özel eğitimli köpek, keskin koku alma yetenekleriyle uyuşturucuyla mücadelede suçlulara göz açtırmıyor.

Uyuşturucuyla mücadelede güvenlik güçlerinin en büyük destekçisi olan Niğde Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki özel eğitimli köpek ARON, keskin koku alma yeteneğiyle suçluların korkulu rüyası oluyor.

Ankara Gölbaşı Köpek Eğitim merkezinde zorlu eğitimden geçtikten sonra Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde görevlendirilen narkotik köpek “ARON” şimdiye kadar çok sayıda uyuşturucunun ele geçirilmesinde etkin rol aldı.

Her an göreve hazır olması için Niğde’de eğitmeni eşliğinde günlük eğitim ve antrenman programları yapılan "dedektör köpek", katıldıkları operasyonlarda keskin koku alma yetenekleriyle uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor. Narkotik köpekleri, uyuşturucunun saklanması için denenen her türlü yöntemi keskin koku alma yetenekleriyle boşa çıkarıyor.

Suçluların adeta korkulu rüyası olan Emniyetin göz bebeği ARON eğitmeni, çok sevdikleri köpeğiyle adeta "baba-çocuk" ilişkisi yaşıyor.

Niğde Emniyet müdürlüğü Narkotik suçlarla mücadele şube müdürlüğünde köpek arama sorumlusu olarak görev yapan polis memuru İlyas Özkulluk,  uyuşturucu madde arama görevlerinin ARON ile birlikte 7 yılından beri devam ettiğini söyledi.

Narkotik köpeklerinin Ankara Gölbaşı Köpek Eğitim merkezinde yaklaşık 3,5 aylık ihtisas eğitimini tamamladıktan sonra il emniyet müdürlüğüne gönderildiğini aktaran eğitmen Özkulluk, "Köpeklerimiz müdürlüklerimize geldikten sonra 7 gün 24 saat esasına göre, zaman mefhumu olmaksızın uyuşturucuyla mücadele için etkin şekilde kullanılmaktadır." diye konuştu.

2011 yılında 2018 yılına kadar sorumlusu olduğu "ARON" adlı köpeğiyle sayısız operasyona katıldığını belirterek, " sayısız uyuşturucu madde ele geçirme olayında bizzat operasyonlara katıldık. Köpeğimizle daha önce çalıştığımız yerlerde de sayısız operasyona katılarak, çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirdik." ifadelerini kullandı.

Narkotik köpeklerin adeta bir çocuk gibi yetiştirildiğini, zorlu eğitimden geçtiğini anlatan Özkulluk, şunları kaydetti: "Eğitimler kolay değil, bir çocuk yetiştirme gibi düşünün. Yeni doğmuş çocuğu alıyorsunuz, konuşmayı öğretiyorsunuz, yemek yemeyi öğretiyorsunuz. Bizim köpeklerimiz de aynı bu şekilde. Bizler de hiçbir şey bilmeden esasında Ankara Gölbaşı Köpek Eğitim merkezine giderek, eğitime tabii tutulan yavru köpeklerimizle birlikte büyüyoruz. Bu köpeklerin yetiştirilmesi gerçekten çok zor bir süreç. Sadece bir komutu bile günlerce öğretmek zorunda kalıyoruz. Haftalarca, günlerce o kokuyu tanıtmak için uğraşıyoruz. Çünkü köpek de bizle birlikte yetişiyor. Bizim de onlarla birlikte yağmur, çamur, mevsim şartlarına göre eğitimlerimiz zor ve meşakkatli. Köpeklerimizle biz de elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Ankara Gölbaşı Köpek Eğitim merkezinde görevli hocalarımızın da emeği çok büyük, hepsine çok teşekkür ediyoruz."

 

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)