Niğdelilerin Merak Ettiği Meyve

Adana’nın ‘Cennet meyvesi’, Ege ve Akdeniz bölgelerinin ise Mısır inciri.. Dikenli incir Niğde’de Her Perşembe günleri kurulan Pazar yerinde Niğdeli vatandaşlardan ilginç isimler geldi.

GÜNDEM 28.07.2017, 10:02 28.07.2017, 10:03
Niğdelilerin Merak Ettiği Meyve

 Adana’nın ‘Cennet meyvesi’, Ege ve Akdeniz bölgelerinin ise Mısır inciri.. Dikenli incir Niğde’de Her Perşembe günleri kurulan Pazar yerinde Niğdeli vatandaşlardan ilginç isimler geldi.

Her Perşembe günleri kurulan semt pazarında tezgahlarda yer alan Adana’nın ‘Cennet meyvesi’, Ege ve Akdeniz bölgelerinin ise Mısır inciri.. Dikenli incirini Niğdelilerden kimisi Elmaya, kimisi Patatese  ve kimiside yerelmasına benzetti. Meyvenin ismini ve ne faydası olduğunu merak eden vatandaşlar böyle bir meyveyi yeni gördüklerini ne olduğunu merak ettiklerinden dolayı Pazar esnafına sorduklarını ifade ettiler. Ege ve Akdeniz bölgesinde yaşayıp ilimize tatile gelen tatilciler ise meyvenin çok faydalı olduğunu soyularak yendiğini belirtirken vatandaşlar meraktan Dikenli inciri alıp evlerine götürdüler.
Adana’nın ‘Cennet meyvesi’, Ege ve Akdeniz bölgelerinin ise Mısır inciri.. Dikenli incirhalk arasında birçok isimle anılmasının yanı sıra vücuda sağladığı faydalarıyla da dikkat çekiyor. Hint inciri, Frenk inciri, Mısır inciri, Babutsa, Kilis inciri, Pabuç inciri, Kaynanadili, Kürek Yemişi gibi yöresel isimlerle de anılan dikenli incirin tam bir şifa kaynağıdır.
DİKENLİ İNCİR FAYDALARI
Yetiştiği bölgelerdeki yöre halkları tarafından bolca tüketilmesinin yanında Dikenli incir(Frenk inciri) aynı zamanda iyi bir geçim kaynağıdır. Yetiştiği bölgelerdeki kişiler hint inciri toplayarak yaz mevsiminde yol kenarlarında, sahil şeritlerinde satmak suretiyle geçimlerini sağlarlar. Ayrıca bu şifalı meyve insanlara sadece geçim olanağı sağlamaz aynı zamanda tüketildiğinde vücuda büyük fayda da sağlar. İçerdiği vitaminler sayesinde iyi bir şifa kaynağı olan dikenli incir, öncelikle sindirim sistemimizi düzenler, bağırsaklarımıza iyi gelerek kabızlığı giderir. Stres, yorgunluk, bitkinlik hepimizin şikayet ettiği şeylerdir.. Dikenli incir sayesinde yorgunluğumuzu üstümüzden atarak zinde bir vücuda kavuşabiliriz. Özellikle yaz aylarının çok sıcak olması sebebiyle bitkinlik, yorgunluk hepimizin sorunudur. Dikenli incir tüketerek kendimizi çok daha zinde hissedebiliriz.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)