Organik Pazar İlgi Görmedi

Bor'da büyük umutlarla kurulan 'Organik Pazar' vatandaşların ilgisini çekmedi.

GÜNDEM 06.11.2017, 10:21 06.11.2017, 10:25
Organik Pazar İlgi Görmedi
Bor'da büyük umutlarla kurulan 'Organik Pazar' vatandaşların ilgisini çekmedi. 
Haber: Bor'un Sesi Gazetesi - ÖZEL
Bor Belediyesi ve Bor ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün ortaklaşa kurdukları 'Organik Pazar' vatandaşlardan destek görmedi. İlk olarak her Cuma günü Salı pazarında kurulan Organik Pazar'da üreticiler kendi ürettikleri ürünleri vatandaşların beğenisine sunmuştu. Daha sonra Bor Belediyesi yanındaki hâl içine taşınan organik pazar, gün geçtikçe üreticiler tarafından da rağbet görmemeye başladı. 
Son olarak geçtiğimiz Cuma günü kurulan pazarda, sadece iki üretici tezgah açtı. 
Organik pazara ilginin olmamasından şikayet eden üreticilerden İbrahim Sabaz: "Organik Pazarın ilk gününden bu yana tezgah açmaya çalışıyorum. Kendi ürettiğimiz ürünleri vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Tamamen kendi mahsüllerimiz olan ürünleri tezgahlara koyuyoruz. İlk olarak Salı pazarında kurulan bu pazar daha sonra hâl içine taşındı. Zamanla tüketiciden ziyade üreticinin de desteği kayboldu. Vatandaşlarımız organik pazara gerekli ilgiyi göstermediğinden dolayı üretici arkadaşlarımızda tezgah açmamaya başladı" diye konuştu.
Pazarda tezgah açan bir diğer üretici Hacı Ali Gözüküçük ise, "Yetkililerimizin büyük uğraşlar sonucu hayata geçirdikleri organik pazar gerekli ilgiyi vatandaşlarımızdan görmedi. Biz üreticiler olarak tarlada yetiştirdiklerimizi burada satışa sunuyoruz fakat gerekli desteği göremiyoruz. İstiyoruz ki vatandaşlarımız tamamen organik ürünleri tüketsinler. Bugün burada iki kişi tezgah açtık. Ben 20 liralık satış yaptım. Böyle giderse bizde zamanla gelmemeye başlayacağız. Yetkililerden bu konuda önlem almalarını istiyoruz." dedi.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)