PTT'den Geleceğe Mektup Kampanyası

Niğde PTT Başmüdürü Bedri Evran 18 Mart’ta başlattıkları '6 Asrın Zaferine Mektuplar kampanyası' kapsamında yazılacak mektupların Çanakkale 1915 Köprüsü bittiğinde yani Cumhuriyetimizin 100. Yılına denk gelen 2023 yılında alıcılarına ulaştırılacağını söyledi.

GÜNDEM 31.10.2017, 17:32 31.10.2017, 17:32
PTT'den Geleceğe Mektup Kampanyası

Niğde PTT Başmüdürü Bedri Evran 18 Mart’ta başlattıkları '6 Asrın Zaferine Mektuplar kampanyası' kapsamında yazılacak mektupların Çanakkale 1915 Köprüsü bittiğinde yani Cumhuriyetimizin 100. Yılına denk gelen 2023 yılında alıcılarına ulaştırılacağını söyledi. 

Niğde PTT Başmüdürü Bedri Evran, Turgut Özal'ın Başbakanlığı döneminde '2000'e mektup' adı altında gerçekleştirilen kampanyanın ikincisini PTT Genel Müdürlüğü, Cumhuriyetin 100. yılına yani '29 Ekim 2023'e mektup' kampanyasını başlattığını söyledi.

Niğde PTT başmüdürü Bedri Evran; “ PTT olarak özellikle özel günlerde yani Anneler günü, sevgililer günü gibi özel günlerde özel kampanyalar oluşturmaktadır. Bu kampanyalarda hem fiyatta yüzde 25 indirim yapılmakta hem de mektup yazma alışkanlıklarını canlı tutmak ayrıca geçmişi geleceğe taşımak için vatandaşlarımıza ücretsiz kartlar dağıtılmaktadır. Dağıtılan bu kartları vatandaşlarımız doldurduktan sonra sadece gönderme ücreti vermektedir. Ayrıca bunun asıl nedeni geçmişte gelecek olan bir mirası o zaman ki nesle taşımak ve canlı tutmaktır” dedi.

PTT genel müdürlüğünün Asrın Zaferine Mektuplar adı altında ‘Destan Üreten Topraklar İçin Birkaç Satır da Sen Yaz’ isimli bir mektup kampanyası başlatıldığını belirten Evran; “Türkiye’de gerçekleştirilecek büyük projelere destek verilmesi, toplumsal birlik ve beraberlik duygularının güçlendirilmesi ve mektup yazma bilincinin artırılması amacıyla düzenlenen 6 Asrın Zaferine Mektuplar kampanyasının 18 Mart itibariyle başladığını söyledi.

Evran şunları söyledi; "Kampanya kapsamında kullanılacak 'pul baskılı taahhütlü zarflar' tüm PTT Merkezlerinde satışa sunulmuş olup, kampanya kapsamındaki satışlara 18 Mart 2017 tarihinde başlandı ve 18 Mart tarihinde sona erdirilecek. Kabul edilecek mektuplar için ağırlık üst sınırı 50 gram olarak belirlenmiş olup, pul baskılı taahhütlü zarflar, üzerinde basılı 5,10 TL birim gönderi ücreti ile satışa sunuldu. Vatandaşlarımız tarafından yazılan mektuplar Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023 yılında alıcılarına teslim edilecektir” dedi.

Evran; “6 Asrın Zaferine Mektuplar' konulu mektuplar kamu kurum ve kuruluş iş adresli olabileceği gibi tüzel ve gerçek kişiler adına da gönderilebilecek. Gönderici ya da alıcı adreslerinden birinin KKTC hariç yurtdışı olarak gösterilmesi durumunda kabulde 5,60 TL daha ilave ücret alınarak kabulü yapılacak olup KKTC AsPost adresli gönderi kabul edilmeyecek. Söz konusu mektuplar '1915 Çanakkale Köprüsü'nün bitirilme tarihinin belli olmasına müteakip, alıcılarına teslimleri sağlanacak olup, teslim edilemeyenlerin iadesi gönderici adreslerine yapılacaktır" diye konuştu.

Evran, kabulü yapılan mektupların 2023 yılına kadar PTT tarafından muhafaza edileceğini belirterek, bu süre içerisinde söz konusu mektuplar için geri alma ve adres değiştirme isteklerinin de yerine getirileceğini bildirdi. Mektupların alıcılarına tesliminin ise Cumhuriyetin 100. yılı olan 29 Ekim 2023 tarihinde yapılacağını açıkladı.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (1)
Keiman Murat 6 yıl önce
Elimde 28.12.2006 tarihinde yazıp oğluma gönderdiğime dair posta alıntı belgesi var. Ben bu mektubu Uşak ili banaz ilçesinden yazmış oğlum için postaya vermiştim. Şimdi başka bir ilde başka adresteyim bunun oğluma ulaşması için ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilirmisiniz