Şehidin Projeleri Yarım Kaldı

15 Temmuz’da darbeci hainlerin Ankara’da şehit ettiği Yrd. Doç. Dr. Ramazan Konuş’un projeleri yarım kaldı. Konuş, tüp bebek yönteminin hayvanlarda da uygulanması işleminde embriyo transferi üzerinde çalışıyordu.

GÜNDEM 10.09.2016, 08:56 10.09.2016, 08:57
Şehidin Projeleri Yarım Kaldı

15 Temmuz’da darbeci hainlerin Ankara’da şehit ettiği Yrd. Doç. Dr. Ramazan Konuş’un projeleri yarım kaldı. Konuş, tüp bebek yönteminin hayvanlarda da uygulanması işleminde embriyo transferi üzerinde çalışıyordu.

15 Temmuz kahramanlarından, Yrd. Doç. Dr. Ramazan Konuş'un projeleri yarım kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbeye karşı direniş çağrısı üzerine, sosyal paylaşım adresinden, “Bu gece milletin dirildiği gün olacak inşallah” yazıp dışarı çıkan Konuş, darbeci kurşunlarının hedefi oldu. Doktorasını Uludağ Üniversitesi'nde tamamlayan Konuş, ardından akademik hayata atıldı, 1980 yılında Türkiye'de ilk embriyo transferini yapan Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nin ekibi içinde yer aldı. Konuş, hayvanlarda uygulanan tüp bebek yöntemini geliştirerek embriyo transferiyle yüksek verimli hayvanlara çoklu doğum yaptırmayı hedefliyordu.

BİTKİ VE HAYVANLAR İÇİN GEN BANKASI PROJESİ

Konuş'un bir diğer projesi de Türkiye'nin geleceği için bakteri ve virüsler dahil tüm bitki ve hayvan genlerinin toplanacağı, çözümleneceği ve depolanacağı bir 'Gen Bankası'nın kurulmasıydı. Bu sayede Türkiye'de bitki ve hayvan çeşitliliğinin korunarak dışa bağımlılığın önlenebileceğini vurguluyordu.

Şehit Konuş'un kardeşi Nazmi Konuş şunları anlattı: “15 Temmuz darbe girişiminiden sonra ismi Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak değiştirilen Niğde Üniversitesi'ne Veteriner Fakültesi kurmayı çok istiyordu. Projelerini heyecanla anlatır, sürekli okur ve çalışırdı. Türkiye bir bilim adamını kaybetti. Veteriner camiasının da ilk şehidiymiş.” dedi. Konuş'un öğrencilerinden Veteriner Hekim Ziver Şahin, “Veteriner Fakültesi'nde öğrenciyken asistan hocamızdı. Mesleği onunla sevdik. 15 Temmuz günü ikindi vakti “Ben seni yetiştirdim, sen de yeğenimi yetiştir” dedi. İlk defa helallik istedi. Helalleştik. Gece yarısı şehadet haberini aldım” diye konuştu. Hocanın yeğeni Muhammet Melik Konuş ise “UÜ Veteriner Fakültesi'nde son sınıftayım. Bu ülkede hayvancılığın temel sorunu olarak hayvansal beslenme olduğunu söyler, bu alanda uzmanlaşmamı önerirdi. Ben de amcamın vasiyetine uyarak bu alanda doktora yapmayı düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)