Sevgililer Gününde Esnafları Tercih Edin

Seven insanların birbirlerine hatıra bırakmak için alınan hediyelerin değeri küçük olsa bile manevi değerinin çok yüksek olduğunu belirten Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Erdoğan Aykin, ''Özel günler insanlar arasında gitgide azalan iletişimi artırıyor. Sevgisini göstermek için alacağı bir küçük hediye veya çiçek mutluluğunun bir ifadesi olacaktır. Önemli olan sevgiyi hissettirmektir' dedi.

GÜNDEM 13.02.2017, 17:29 13.02.2017, 17:36
Sevgililer Gününde Esnafları Tercih Edin

Seven insanların birbirlerine hatıra bırakmak için alınan hediyelerin değeri küçük olsa bile manevi değerinin çok yüksek olduğunu belirten Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Erdoğan Aykin, ''Özel günler insanlar arasında gitgide azalan iletişimi artırıyor. Sevgisini göstermek için alacağı bir küçük hediye veya çiçek mutluluğunun bir ifadesi olacaktır. Önemli olan sevgiyi hissettirmektir' dedi.            

 Bu özel günde alışverişin artacağı beklentisiyle çiçekçisinden kuyumcusuna, pastacısından konfeksiyoncusuna, terzisinden restoranına, taksicisinden hediyelik eşya satanına kadar esnaf ve sanatkarın vitrinlerini ve raflarını özel olarak dizayn ettiğini ifade eden NESOB Başkanı Aykin ''Esnafımız için bu senenin ilk özel günü olan 'Sevgililer Günü' alışverişi çok önemli. Özel günlerin en gözde sektörü kuyumcu esnafımız, kredi kartı ile taksitli satış olanağı getirilmesiyle bu sene işlerinde artış bekliyor'' diye konuştu. 

Sevgililer günü ülkemizde 17-20 milyon dal çiçek satıldığını belirten Aykin, ' Adeta kırmızı gül sevgililer gününün sembolü durumunda. Çiçekçilerimizin sevgiler gününde satışları 5 kat, gül satışları 10 kat artmaktadır. Tanesi 5 ila 10 lira arasında satılacak güller sevginin küçük bir ifadesi olacak. Sevgililer Günü gibi özel günlerin son günlerinde tüm sektörlerde cirolar normalin yüzde 80 üzerine çıkmaktadır. Kredi kartı harcamalarına baktığımızda geçen sene sevgililer günü haftasında 8.3 milyar liralık kart harcaması gerçekleşmiş, kredi kartlarıyla en çok harcama rekoru 14 Şubat ‘ta"Sevgililer Günü" 17.00 - 17.59 arasında ve 925 bin 276 adet işlem yapılarak kırılmış. Özellikle genç kuşak tarafından Sevgililer günü alışverişlerinde online siteler oldukça yoğun kullanılırken, her yıl e-ticaret yüzde 50 oranında artış kaydetmektedir. Ekonomiyi hareketlendirecek Sevgililer Günü'nde haksız rekabet yapan korsan satıcılardan ve ucuzdur diye kalitesinden şüphelendiğiniz yerlerden alışveriş yapıp, paranızı savurmayın. Gençlerden beklentimiz ise online siteler yerine esnafı tercih etmeleridir' dedi.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)