SGK Vatandaşı Bilgilendiriyor

Bor Şehit Ömer Halisdemir Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Reyhan Çavuş, sosyal güvenlik alanında yapılan son değişiklikler ve düzenlemelerle ilgili olarak vatandaşları bilgilendirme gezileri düzenledi.

GÜNDEM 20.11.2017, 11:13 20.11.2017, 11:14
SGK Vatandaşı Bilgilendiriyor

Bor Şehit Ömer Halisdemir Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Reyhan Çavuş, sosyal güvenlik alanında yapılan son değişiklikler ve düzenlemelerle ilgili olarak vatandaşları bilgilendirme gezileri düzenledi.

Bor Şehit Ömer Halisdemir Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Reyhan Çavuş, kasaba belediyelerini, köy ve mahalle muhtarlarını, kooperatif başkanlarını, oda başkanlıklarını ve Bor Karma OSB'de bulunan iş verenleri ziyaret ederek sosyal güvenlik alanında yapılan son değişiklikler ve düzenlemelerle ilgili olarak vatandaşları bilgilendirdi.

Ziyaretlerde genel olarak, Sosyal Güvenlik Destek priminin kaldırıldığı, Bağkur (4B) primlerini düzenli ödeyenlere %5 indirim getirildiği ve özellikle 2017 yılı itibariyle Genel Sağlık Sigortası (GSS) primlerinin 53,33 TL olarak tek prim sistemi uygulaması hakkında ve muhtarların sigorta primlerinin il özel idareler veya yatırım izleme ve Koordinasyon başkanlıklarınca ödendiği gibi konularda bilgiler verildi.

Sohbet ortamında yapılan ziyaretlerde SGK ile ilgili karşılıklı Tarım sigortalılığı, Genel Sağlık Sigortalılığı ve Bağ-Kur prim borçlarına ilişkin taksitlendirmeler, Sosyal Güvenlik Destek Primi konularına ait sorular cevaplandı. Sosyal Güvenlikle ilgili talepler ve soruların cevaplandırılması olumlu tepkiler aldı. Vatandaşlardan bu ziyaretlerin daha sık yapılması konusunda talepler geldi.

Bor Şehit Ömer Halisdemir Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Reyhan Çavuş,  ziyaretlerle ilgili olarak: "Yaklaşık bir haftadır köy, kasaba demeden vatandaşlarımıza Sosyal Güvenlik alanında bilmeleri gereken konularla ilgili olarak geniş bir çalışma yaptık. Yaptığımız bu gezilerin, özellikle vatandaşlarımızın açısından çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Vatandaşlarımızla bir araya gelerek onların aklında olan soruları cevapladık. Merak ettikleri konuları en ince ayrıntısına kadar anlattık." dedi

Çavuş, bu konudaki ziyaretlerin süreceğini, vatandaşları bilgilendirmelere devam edeceklerini ve gezilerde kendilerine araç tahsis eden Niğde SGK İl Müdürü Mustafa Aydoğdu'ya teşekkür ettiğini söyledi. 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)