SGK ve İŞKUR’ dan Taşeronlara Bilgilendirme

Niğde’ de SGK ve İŞKUR’ dan Taşeron Personellere Bilgilendirme Faaliyeti Gerçekleştirildi

GÜNDEM 11.01.2018, 10:29 11.01.2018, 10:29
SGK ve İŞKUR’ dan Taşeronlara Bilgilendirme

Niğde’ de SGK ve İŞKUR’ dan Taşeron Personellere Bilgilendirme Faaliyeti Gerçekleştirildi

Niğde Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mustafa Aydoğdu ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Bingül Kamu Kurumlarında görev yapan taşeron personellere 696 sayılı KHK ile getirilen kadroya geçiş süreciyle ilgili bilgilendirme faaliyetinde bulundular.

Aydoğdu ve Bingül Kamu Kurumlarını ziyaret ederek orada görev yapan taşeron personellere kadroya geçiş sürecinin nasıl olacağı hakkında bilgi verdiler.

Kadroya geçiş süreciyle ilgili olarak SGK İl Müdürü Aydoğdu; taşeron personellerin 04.12.2017 tarihi itibarıyla çalışıyor olması, emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olması, feragat ve sulh sözleşmesi ile ilgili prosedürün tamamlanmış olması gerektiğini ifade etmiştir. Ayrıca başvuru koşulları arasında yer alan feragat ve sulh sözleşmesi ile ilgili prosedür, işçiler açısından herhangi bir hak kaybına yol açmayacağını belirtti.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Bingül; geçiş sürecinden sonra, işçilerin ilgili idarede çalıştıkları hizmet süreleri, 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri çerçevesinde ödenecek kıdem tazminatına esas toplam hizmet süresi ile yıllık izin sürelerinin hesabında dikkate alınacağı ve sürekli işçi kadrosuna geçmek istemeyen veya bu süreçte geçemeyen işçilere ise hizmet alım sözleşmeleri kapsamındaki haklarının ödeneceğini söylemiştir.

İl Müdürleri ayrıca başvuru süresinde yapılacak işlemler, sınav süreci, toplu kadroya alınma ve özlük hakları konularında da bilgilendirmede bulundular.

Taşeron personellerin kadroya geçecekleri için memnun olup olmadıklarını soran Kurum müdürleri taşeron personellerin sorularını cevapladıktan sonra bilgilendirme faaliyetlerine son verdiler.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)