Sokak Hayvanlarına Mama ve Su Kabı Bırakıldı

İlçemizde Minik Dostlarımızla Birlikte Yaşayalım projesi hayat bulmuştu.

GÜNDEM 08.05.2017, 18:07 08.05.2017, 18:10
Sokak Hayvanlarına Mama ve Su Kabı Bırakıldı

İlçemizde Minik Dostlarımızla Birlikte Yaşayalım projesi hayat bulmuştu.

Haber: Muharrem Temel - ÖZEL HABER

Bor Kaymakamlığı, Bor Belediyesi, Niğde Barosu, Bor İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Niğde Belediyesi ve Niğde Veteriner Hekimler Odasının ortaklaşa gerçekleştirdiği Minik Dostlarımızla Birlikte Yaşayalım projesi kapsamında ilçemiz genelinde sokak hayvanlarına mama ve su kabı bırakıldı.

Bor Belediyesi tarafından yaptırılan Sokak hayvanları beslenme ve su odağı kapları ilçemizin belirli yerlerine bırakıldı. Özellikle Pınarbaşı piknik alanında ve çöp tepesinde bulunan hayvanlar için mama, su kabı ve kulübe bırakıldı. Buraya kısırlaştırma işlemleri yapıldıktan sonra salınan köpekler için çeşitli bölgelere mamalar döküldü.

Ayrıca, ilçe genelindeki köpeklerin bu proje sayesinde sürekli kontrol altında olacakları ve gerekli ihtiyaçlarının karşılanılacağı öğrenildi.

Bu projeye Bor'da bulunan hayvan severlerde büyük bir destek verdi. Hayata geçirilen projenin daha da büyüyerek devam etmesini istediklerini belirten hayvan severler; "Sokak hayvanları da Allah'ın yarattığı bir canlı. Biz insanlarda bu hayvanlara gerekli önemi göstermek zorundayız. Onların yiyecek ve sağlık ihtiyaçlarını karşılamamız gerekiyor. Bu projeyle birlikte inanıyoruz ki sokakta yaşayan hayvanlarımız artık daha rahat edecek. Minik dostlarımızla birlikte yaşayalım projesinde büyük emekleri bulunan Bor Kaymakamlığına, Bor Belediyesine, Niğde Barosuna, Bor İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne, Niğde Belediyesi ve Niğde Veteriner Hekimler Odasının  çok teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımızdan da bu konuda gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz." diye konuştular.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)